Siyasiler 8 Mart'ı unutmadı

686

 Çanakkaleli siyasiler, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladılar. Eski Başbakan Yardımcısı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek yayınladıkları mesajlarla kadınların, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladılar. Eski Bakan Ersümer mesajında kadınlara çağdaş insanlar gibi davranmanın önemine değinirken, AKP Milletvekili Turan ise kadınların hem toplumun, hem de ailenin temeli olduğu vurgusunu yaptı.  CHP Milletvekili Erkek ise kadınlara yönelik şiddet ve kız çocuklarının okuma oranındaki düşüş hakkında bilgilendir-mede bulundu.

 
“Aşağılayan,  istismar eden biziz, yetmedi canını alan yine biz”
Kadınların kadınlar gününü ünlü şair Nazım Hikmet Ran’dan alıntıladığı bir şiir ile kutlayan Ersümer; “Biz giderek kadınlarımızın kıymetini bilmez insanlar olduk. Şairimizin dediği gibi ‘Bizim kadınlarımız, korkunç ve mübarek elleri, İnce, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle anamız, avradımız, yârimiz. Oysa döven, söven, aşağılayan,  istismar eden biziz, yetmedi canını alan yine biz. Ne hakkımız var ne haddimize. Ne Allahın izni var ne yasanın. Hem günah hem de suç. Haydi, şimdi, şuan, durup bir nefes alalım, dünü bugünü yarını düşünelim, bir karar verelim kararımızdan da asla dönmeyelim. Anamız baş tacımız, bacımız emanetimiz, eşimiz evlatlarımızın anası evimizin direği, kızımız yavrumuz, gözbebeğimiz dediklerimiz ile, sevgililerimizin, hayat arkadaşlarımızın, gönül dostlarımızın, ayrı yaşadıklarımızın, hepsinin aynı kadınlar olduğunu anlayarak, kabul ederek, sevgimizi, saygımızı paylaşalım çağdaş insanlar gibi davranalım” ifadelerini kullandı.
 
“Kadınlar, hem toplumun hem ailenin temelidir”
Yaptığı açıklamada kadınlara her zaman siyaset içinde yer vermeyi amaç haline getirdiklerini ifade eden Turan; “Kadınlar, bir ülkenin bugünlerini, geleceğini inşa etmektedir. Kadınlar, hem toplumun hem ailenin temelidir. Ülkeye istikamet verendir. İktidara geldiğimiz günden bu yana her zaman kadınlarımıza parti içerisinde yer vermeye ayrı bir gayret gösteriyoruz. Gerek Milletvekillerimizde gerek ise İl ve İlçe teşkilatlarımızda kadınlarımız siyasi rotamıza yön verenlerdir. Tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelemizde daima en ön safta yer aldılar. Son 17 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlarla kadınların çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirdik. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.
 
“Kadın haklarında verilecek mücadele, zihinde yapılacak devrimle olacaktır”
Her yıl artarak devam eden kadın cinayetlerine örnekler veren Erkek; “Türkiye’de nüfusun yarısına yakınını kadınlar oluşturmasına rağmen, cinsiyet eşitliği açısından dünya sıralamasında sonlardayız. Okuma yazması olmayan kadınların sayısı erkeklerden 5 kat daha fazla ve üstelik belli bölgelerde kız çocuklarının okula gitme oranı yüzde 50’lere kadar düşmektedir. 2017 yılının ilk 10 ayında en az 337 kadın öldürülürken, 246 kadın da cinsel şiddete uğramıştır. Bunlar kamuoyuna yansıyan rakamlardır ki yine şiddet yoluyla gizlenenlerin sayısının çok daha fazla olduğunu tahmin etmekteyiz. Her gün televizyon ekranlarında kadına ve çocuğa şiddeti, istismarı özendiren ve hiçbir yaptırıma uğramayan, korunan yeni kişilerle karşılaşmaktayız. Unutmayalım ki kadın hakları konusunda verilecek mücadele öncelikle zihinde gerçekleştirilecek devrimle olacaktır. Çanakkale’den büyük yürüyüşünü başlatan üç kadın arkadaşımı saygıyla selamlarım. 8 Mart’ın, bu mücadelenin miladı olması dileğimle Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş