havadurum

Siyasetin kalbi Tarla Sokak`ta atıyor

CHP il binasının bulunduğu Tarla Sokak, bu hafta CHP`de aday adaylıklarının açıklanması sebebiyle oldukça yoğun bir üç gün geçirecek. Deyim yerindeyse kent siyasetinin kalbi Tarla Sokak`ta atacak.

1001
 
2014 yerel seçimlerinin Çanakkale`deki favorisi olarak gösterilen CHP`den aday olmak isteyenler için ilk viraj bu hafta dönülüyor. Parti genelgesi ile 31 Temmuz olarak belirlenen aday adaylıklarının başvuru süresi Çarşamba günü doluyor. Kısacası CHP il binasının bulunduğu Tarla Sokak, bir süredir haraketli günler yaşıyordu, bugün, yarın ve Çarşamba günü bu hareketliliğin doruğa ulaşması bekleniyor. Bu yıl büyük ilgi gören Çanakkale Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanının dışında iki aday daha var. Meclis üyelikleri için ise yoğun bir ilgi olduğu öğrenildi.
 
Başkan Gökhan “Bir dönem daha” diyecek
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, önceki gün açıklama yaparak yeniden aday adayı olduğunu, belediye başkanlığına bir kez daha talip olduğunu ifade ederek, “Hep birlikte yapacağımız daha çok iş olduğuna inanıyorum” demişti. Mevcut belediye başkanı olmanın getirdiği avantaj ile kolları sıvayan Başkan Gökhan`ın “bir dönem daha” diyerek başvurusunu bugün yapacak.
 
Cem Belli Salı günü açıklayacak
1999 yılından bu yana Çanakkale`de belediye meclis üyesi olarak görev yapan ve bu tecrübenin getirdiği sorumluluk ile Belediye Başkanlığı için bir süredir çalışma yapan Cem Belli ise Salı günü aday adaylığının başvurusunu yaparak, açıklamada bulunacak. Cem Belli`nin de kalabalık bir kitle tarafından destekleneceği tahmin ediliyor.
 
Özay, “yeniden” diyecek
Çanakkale`de uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan, bir denem de milletvekili olarak Ankara`ya giden İsmail Özay, yeniden Çanakkale Belediye Başkanlığı için yarışa girecek. Çarşamba günü saat 17`de Tarla Sokak`ta basın açıklamasını ve adaylık başvurusunu yapacak.
 
Son gün 31 Temmuz
Sadece başkanlık için değil belediye ve il genel meclisi için başvurular da Çarşamba günü son bulacak. Görevlerinen istifa eden parti görevlilerinin 31 Temmuz tarihi itibariyle başvurularını mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekiyor. Hal böyle olunca bir süredir yoğun olan Tarla Sokak`ta son üç günde hareketliliğin üst düzeye çıkması bekleniyor.
 
Destekçiler de Tarla Sokak`ta buluşacak
Bugün, yarın ve Çarşamba günü büyük hareketliliğe sahne olacak Tarla Sokak`ta bu haraketliliğin sebebi, sadece aday adayları da değil. Aday adaylıklarını açıklayacak olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İsmail Özay ve Cem Belli`ye destek veren partililer de bu üç gün boyunca Tarla Sokağa akın edecek. Çok sayıda partilinin açıklamalarında yerinde takip edeceği biliniyor. Bu sebeple Tarla Sokak`ın yine tarihi kalabalıklara sahne olması bekleniyor.
Paylaş