Simülasyon il koordinasyonda görücüye çıktı

Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu`nun, 2012 yılı 1. dönem değerlendirme toplantısı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`nda yer alan Kaba-tepe Simülasyon Merkezi Konferans Salonu`nda yapıldı.

490
Katılımcılar, toplantı öncesinde bu ay içinde açılması planlanan simülasyon merkezinin içerisinde yer alan bölümleri ziyaret ederek, Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları ile ilgili görsel sunumları izledi. Sunumları izleyen bazı katılımcıların duygusal anlar yaşadığı gözlendi. Vali Tuna, saygı duruşunun ardından başlayan toplantıda, 2012 yatırımları ve ödenekleri hakkında bilgi verdi. Toplantının yapıldığı simülasyon merkezinin, hayırlı olması temennisinde bulunan Tuna, ``Buraya gelen insanların ziyaret edebilecekleri bir mekanımız daha oldu. Çanakkale`ye yapılan yatırımlar içerisinde önemli bir payı simülasyon merkezi oluşturuyor`` dedi.
 
Vali Tuna, 2012 yılı yatırım programında, 3 milyar 210 milyon 890 bin lira proje bedelli 247 adet projenin yer aldığını belirterek, ödeneğin ise 329 milyon 879 bin lira olduğunu kaydetti. Tuna, “İlimizin ekonomik ve sosyal kalkınması için 2012 yılı yatırım sezonunda bütün yatırımcı kuruluşların ve destekleyici birimlerin eş güdüm içerisinde çalışacağına inanıyorum” diye konuştu. Daha sonra bölge ve il müdürleri, yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi.
Paylaş