Şimdi rota Ankara!

7 Haziran seçimlerinde 25’inci dönem milletvekili olarak, Çanakkale halkının oyları ile görevlen-dirilen milletvekilleri mazbatalarına kavuştu. AKP’nin itirazları nedeni ile geciken mazbatalar, dün vekillere teslim edildi. Hem CHP milletvekilleri avukat Muharrem Erkek ve Bülent Öz, hem de MHP milletvekili Kürşat Tuna, mazbatalarını partililerinin destekleri ile aldılar.

715
7 Haziran tarihinde gerçekleşen 2015 genel seçimleri ile 25’inci dönem milletvekilleri olan CHP’li Avukat Muharrem Erkek, Bülent ve MHP Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, dün mazbatalarını aldılar. Çanakkale Adliye Binası’nda İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını partililerin destekleri ile alan vekiller, Çanakkale için çalışma sözü verdiler. Çanakkale Milletvekillerinin, hafta sonu Ankara’ya giderek çalışmalarına başlayacaklar. Vekilleri Ankara’da da zorlu bir süreç bekliyor. 13 yılın ardından tek başına hükümet kuramayan AKP’nin dışında HDP kadar, CHP ve MHP’nin de izleyeceği strateji büyük önem taşıyor. Çanakkale milletvekilleri, pazartesi gününden itibaren hükümet kurulma çalışmalarına da yerinden şahitlik edecekler.
 
Partililer yoğun ilgi gösterdi
CHP Çanakkale Milletvekilleri Avukat Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Adliye Binası’na parti üyelerinin destekleri ile geldiler. CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Belediye Başkanvekili Bilge Şimşek, Belediye Meclisi CHP Grubu Başkanvekili Celal Karakaş’ın yanı sıra çok sayıda partilinin hazır bulunduğu bir ortamda vekiller, mazbatalarını alkışlarla aldılar.
 
“Önceliğimiz Çanakkale”
CHP Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, mazbatasını almaya eşi Özen Algönül Erkek ile birlikte geldi. “Mazbatalarımızı aldık, hafta sonu Ankara’ya hareket edeceğiz” diyen Erkek; “Pazartesi sabahı, mecliste kaydımızı yaptıracağız, sonrasında da çalışmalarımıza başlayacağız. Tabi ki Çanakkale milletvekili olmak çok onurlu bir görev. Çanakkale gibi çağdaş bir kentin milletvekili olmanın sorumluğu bilincindeyim. Her zaman söylediğim gibi Çanakkale’nin hak ve hukukunu korumak için gece gündüz mücadele edeceğim. Çünkü Çanakkale bizim öncelikli sorumluluğumuz. Bir hukukçu olarak siyasetteki eksikliklerin kalkması ve demokratikleşmesi için ciddi çalışmalara imza atacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
“Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz”
 “Mazbatalarımızı aldık. Çanakkale’mize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyen CHP’li Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ise “Bundan sonra sorumluluklarımız daha da arttı. Önceliklerimiz Çanakkale’miz ve ülkemiz için hizmet etmek. Seçim çalışmalarımız sırasında parti programımız gereği, emeklilerimizi, çiftçilerimize ve işçilerimize sözler verdik. Bunları bir an önce yerine getirmek için hükümet çalışmalarına başlayacağız. Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“Çanakkale’ye en güzel şekilde temsil edeceğiz”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna ise mazbatasını alırken yaptığı açıklamasında “Diğer milletvekillerimizle, STK’larımızla, derneklerimizle Çanakkale halkıyla hep birlikte Çanakkale için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Şehrimizi, insanımızı kucaklayacağız ve Çanakkale’nin hak ettiği ağırlığıyla en güzel şekilde mecliste inşallah temsil edeceğiz. Seçim sonuçlarının Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ramazan ayının Çanakkale’mize Türk milletine huzurlara ve bereketlere vesile olmasını diliyorum” dedi.
(Yusuf Sonkurt-Seçkin Sağlam-Tekin Bozkurt)
Paylaş