havadurum

Şimdi de Çanakkale Belediyesi...

Yurt çapında CHP’li belediyeler üzerinde sürdürülen soruşturma furyası Çanakkale Belediyesi’ni de vurdu. İmzasız bir ihbar mektubu ile harekete geçen savcılık Su İşleri Müdürlüğü’nde bilgisayar kayıtları ve bazı evrakların tespiti için emniyet güçlerini harekete geçirdi. Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla harekete geçen polis, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nde bilgisayar kayıtları ve bazı evrakları incelemeye aldı. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi`ne bağlı ekiplerin arama yaptığı belediye binasında bilgisayarlardaki hard diskler kopyalanırken, sabah saatlerine kadar süren operasyonda gözaltı olmadığı öğrenildi.

825
“Sonucu hep beraber göreceğiz”
İncelemeyi değerlendiren belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Gece fotokopi ve hard disk kopyalaması yapıldı. Herhangi bir soruşturma herhangi bir gözaltı herhangi bir tutuklama yok. Sadece yapılan işlemlerle ilgili bir denetleme oldu. Aslında bu konular sayıştay denetçisi tarafından denetlendi. Ama bir şikayet olduğu için ayrıca denetlenmesi söz konusu oldu” dedi. Belediye Meclisi Üyesi Avukat Muharrem Erkek ise; “Bizim her şeyimiz şeffaf, saklı bir şeyimiz yok. Müfettiş, Sayıştay denetçileri bizi denetliyor. Ama bir gerçek var. CHP’li belediyeler sürekli soruşturma altında” dedi.
 
 
 
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi`ne bağlı ekipler, Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü`nde arama yaptı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada; “İmzasız bir mektup sonucunda nitelenen olaylar var onun tespitine yönelik bir inceleme yapıldı” dedi.
 
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü`nde arama yaptı.  Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, bir ihbar üzerine savcılığın talimatı doğrultusunda Fevzipaşa Mahallesi Balıkhali`nde bulunan birim binasına geldi. Ekipler, binadaki servislerde yer alan bazı evraklarda ve bilgisayarlarda inceleme yaptı. İncelemeyi değerlendiren belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “gece fotokopi ve hard disk kopyalaması yapıldı. Herhangi bir soruşturma herhangi bir gözaltı herhangi tutuklama yok. Sadece yapılan işlemlerle ilgili bir denetleme oldu” dedi. Belediye Meclisi Üyesi avukat Muharrem Erkek de ”CHP’li belediyeler sürekli soruşturma altında” ifadesinde bulundu.
 
“Sonucu hep beraber göreceğiz”
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi`ne bağlı ekiplerin, Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü`nde yaptığı aramayı değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Geçen yıl da bu konularla ilgili gerek akıllı sayaç gerek mekanik sayaç süreçleri ile ilgili savcılık bilgi sormuştu, biz o bilgileri verdik. Şimdi sadece evrak fotokopileri ve cd’ler den ve bilgisayar hard disklerinden kopya istediler. Onların alımı da uzun sürüyor. Emniyette akşam mesaiden sonra başladı vatandaş varken daha zor olur. Dolayısıyla, gece fotokopi ve hard disk kopyalaması yapıldı. Herhangi bir soruşturma herhangi bir gözaltı herhangi tutuklama yok. Sadece yapılan işlemlerle ilgili bir denetleme oldu. Aslında bu konular sayıştay denetçisi tarafından denetlendi.  Ama bir şikayet olduğu için ayrıca denetlenmesi söz konusu oldu” dedi.
 
Gökhan şunları söyledi; “ Bu bir müfettişin gelmesi sonucu gelişen bir konu değil. Direkt savcılığa verilen şikayet dilekçesinin savcılık tarafında incelenmesidir. Ortada ne suçlanan var ne olay var bir şey yok sadece imzasız bir mektup sonucunda nitelenen bazı olaylar var. Onların tespitine bizim açımızdan ispatına yönelik bir süreç. Bunun sonunda bir şey elde edilir. Bir şey ortaya çıkar mı? Onu bilemem. Hep beraber göreceğiz.”
 
 
Erkek; “CHP’li belediyeler sürekli soruşturma altında”
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü`nde yapılan aramayı değerlendiren Belediye Meclisi Üyesi Avukat Muharrem Erkek,”Savcılık bazı evraklar talep etmiş. Evrakların bir suretleri verildi. Bilgisayarların hard diskleri kopyalandı. Bazı evraklar alındı. Bizim her şeyimiz şeffaf, saklı bir şeyimiz yok. Müfettiş, Sayıştay denetçileri bizi denetliyor. Ama varsa da herhangi bir şey örnek olarak bizim çalışan bir arkadaşımız su borcunu  silmişse bu mümkün değil ama varsa ortaya çıksın isteriz. Abartıldığı gibi bir durum yok. Sadece evrak alımı yapıldı. Biz her zaman yargı ve adalete saygılıyız. Ama bir gerçek var. CHP’li belediyeler sürekli soruşturma altında” dedi.
Paylaş