havadurum

"Silahla tehdit edildik..."

1212

MHP Çan İlce Başkanı Fevzi Karakaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, silahla tehdit edildiklerini iddia etti. Kendisini tehdit eden kişilerin önceki dönem Çan ilçe Başkanlığı yönetiminde olan kişiler olduğunu iddia eden Karakaya; "Asıl hedefleri Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde, fitne ve fesat üreterek Türkiye ve Türk Milleti üzerinde oyun kurmak isteyenler, Türk Milletinin ve Devlet  iradesinin sönmeyen ışığı Milliyetçi Hareket Partisini çürütme gayreti içinde olanlar, Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi, ameliyat masasında iken imza toplayıp tarladan çıkanlar, sonu siyasi mezarlık olan partilerin` kurma aşamasındaydılar.  Hal böyle iken, 24 Nisan 2017 tarihinden önceki Milliyetçi Hareket Partisi Çan ilçe Yönetimi komple istifa etmiş, İyi Parti Çan İlçe Başkanlığını kurma çalışmalarına başlamış, Milliyetçi Hareket Partimize ve Liderimize ağır hakaret ve küfürler ederek partimizden ayrılmışlardı" dedi.

"Raporlar işleme alınmadı" 
Mevcut Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, tarafından görevlendirilen  kişinin, daha öncede partisine ve kendisine ağır hakaretler ettiğini belirten Karakaya; "İl Başkanlık  görevine atandığı günden bu güne 5-6 kez lIçemiz Çan`a geldi lakin yalnızca 1 kez Milliyetçi Hareket  Partisi Çan ilçe Teşkilatı binamıza uğradı. İlçe Teşkilatımız gelmediği vakitlerde kendi adamı olan, İyi  Parti Çan ilçe Kurucular Kurulunda ve İyi Parti`nin Çan`daki yapılanmasında açık destek olan, 16 Nisan  2017 Referandumunda `Hayır için çalışan, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde ve 31 Mart 2019 Yerel  Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi`nin karşısında iyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi lehine  çalışan, Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçeli Beyefendiye ağır hakaret ve küfürler eden, bu  ihanetlerini belgelediğimiz ve zamanında Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından görevden alınan, kişiler ile görüşmeler yaptı ve istişarelerde bulundu. İlçe Teşkilatımıza geldiği vakit ise Yönetim Kurulu Üyelerimiz tarafından şahsına sorulan `Neden İyi Partililer ve Cumhuriyet Halk Partililer ile görüşüp bizi yok sayıyorsunuz?` sorusuna ise cevap bile veremedi. Söz ve tavırlarıyla İlçe teşkilatımın yok saydığını beyan etti. İl Başkanlığımıza gönderdiğimiz, zor süreçte dik duran 297 kişinin yeni üyelik kayıt formları ve ihanetlerini belgelediğimiz kişilerin raporları şahsi menfaat uğruna işleme alınmadı ve devamlılığı sağlanmadı" dedi.  

"Anahtarları bırakmamı isteyerek dayatma yaptılar” 
Şahsın, kendileri tarafından partiye ihanet ettiğinin belgelenmesine rağmen önlem alınmadığını belirten Karakaya " Milliyetçi  Hareket Partisi iç tüzük kurallarına ve siyasi partiler kanununa aykırı bir şekilde 13.09.2020 Pazar günü Saat: 16.30`da şahsımı arayarak sert bir tavırla `derhal partiye geç, MYK Üyemiz ile geliyoruz, anahtarları bırak` dedi ve vasıflarını belirttiğim İyi Partililer ile birlikte baskın amaçlı teşkilatımıza geldi. MYK Üyemiz ile birlikte 13.09.2020 tarihli gelişinde Parti binamıza  beraberinde getirdiği, vasıflarını belirttiğim İyi Partililerin tahrikleriyle arbede yaşattı ve `Çanakkale  Ocağa Çanakkaleliler giremez` dediği bilinen İl Başkan ve Yöneticileri ile birlikte genç yaşlı orada  bulunan tüm ülküdaşlarımıza silah gösterdiler, tehditler savurdular, anahtarları bırakmamızı isteyerek  dayatma yaptılar dedi.  

"Herkese haklarını helal etmelerini diliyorum"
Karakaya son olarak; "Buradan beraber görev yaptığım Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma,  Milletvekili adaylarıma, teşkilat mensuplarıma, dava büyüklerime. Ülküdaşlarıma, bizleri seven,  sayan, yalnız bırakmayan kıymetli Çan Halkımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Merkez ve Köy  muhtarlarımıza ve aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, her zaman hizmetlerinde olduğumu  bildirerek haklarını helal etmelerini diliyorum" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş