Şikayet çok, faali yok…

Çanakkale’de meydana gelen ve şikayetçi olunan olaylarla ilgili tahkikatların sürdüğü bildirildi. Hırsızlık, mala zarar verme, siber suçlar, yaralama gibi olayların ilk sıralarda yer aldığı asayiş bülteninde ‘faali meçhul’ tanımı ve tahkikatın sürdüğü ibaresi dikkat çekiyor.

860
İşte asayiş bülteninde yer alan faali meçhul olaylardan bazıları…
Facebook hesabı çalındı!
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvuran R.G (53), arkadaşlarının bilgi haber vermesi üzerine facebook hesabının çalınarak hesabında ekli olan arkadaşlarına mesaj gönderilerek dolandırıcılık olayı yapıldığını öğrendiği kadarı ile şu ana kadar 4 arkadaşının gelen mesajlara karşılık vererek dolandırıldığını öğrendiğini beyanla şikayetçi oldu. Şüpheli faali meçhul.
 
Motosikleti çalındı!
Esenler Mahallesi’nde oturan S.A Anafartalar polis Merkezi Amirliği’ne gelerek motosikletinin çalındığını bildirdi. Müşteki, ikametinin bahçesinde park halinde bulunan 17 UP… plakalı motosikletinin çalındığını beyanla şikayetçi oldu. Tahkikatın devam ettiği bildirildi olayın faali meçhul.
 
Parası çalındı!
Cevatpaşa Mahallesi’nde işyeri bulunan İ.Y iş yerinin kapısının kilit kısmının kırılarak iş yerinde masa çekmecesinde bulunan 200 TL paranın çalınmış olduğunu beyanla şikayetçi oldu. Tahkikat devam ediyor, faali meçhul.
 
Motoru ve parası çalındı!
Y.E.D, park halinde bulunan 17 UH … plakalı motosikletinin çalındığını ayrıca motosikletin arka kasasında 1.800 TL değerindeki banka pos makinası, motosikletin ruhsatları, sürücü belgesi, nüfus cüzdanı ve ruhsat içerisinde bulunan 2.000 TL paranın da motosiklet ile birlikte çalınmış olduğunu beyanla şikayetçi oldu. Tahkikat devam ediyor faali meçhul. Ayrıca bir kişi de İsmetpaşa Mahallesi’nde H. A.B iş yerinden kendisine ait cep telefonunun çalındığını beyanla şikayetçi oldu. Faali meçhul olayın tahkikatı devam ediyor.
 
Cep telefonu çalındı!
Namık Kemal Mahallesi’nde S.Ş eşine ait çay ocağına gittiğini, çay ocağının yanına bırakmış olduğu cep telefonunun çalındığını beyanla şikayetçi oldu. Faali meçhul olayda tahkikatın devam ettiği bildirildi. Barbaros Mahallesi’nde A.A ikametinin önünde park halinde bulunan 17 FV …. plakalı motosikletinin çalındığını beyanla şikayetçi oldu. Faali meçhul olayın tahkikatın devam etttiği bildirildi.
 
Dolandırıldı!
Kemalpaşa Mahallesi’nde A.D isimli kişi kendisini arayan bir bayan şahsın vermiş olduğunuz sağlık sigorta taahhüdünüzün 1. Taksiti hediyemizdi 2. Taksitini ödememeniz halinde ödemeniz gereken 349 TL faiziyle 1200 TL olacağını söylediğini bunun üzerine panikle nasıl ödeme yapabilirim dediğini kendisinden kredi kartı bilgilerini istediğini kendisinin de verdiğini 350 TL’yi 9 taksit halinde çektiklerini telefonu kapattıktan sonra şüphe üzerine kartını iptal ettirdiğini ancak 8 ay boyunca 42.94 TL ödediğini aynı ay içerisinde adını hatırlamadığı kargodan çilek klup kart adında bir kart geldiğini ancak bu kart ile herhangi bir sağlık hizmeti alamadığını 14.04.2015 günü saat 14.00 sıralarında yine başka bir telefondan kendisini Boyner Asistanlık ve sağlık Danışmanlık hizmetlerinden aradığını söyleyen bir erkek şahsın yine aynı yöntemi kullanması üzerine telefonu kapattıktan sonra her iki olayında dolandırıcılık olayı olduğunu anladığını her iki şahıstan da şikayetçi olduğunu beyan etti. Faali meçhul olayda tahkikat devam etmekte.
 
Köpeğine çarptılar!
H.A , tasmasız bir şekilde gezdirdiği köpeğinin yukarıda adı geçen caddeye yarım metre kadar çıkması üzerine süratli bir şekilde gelen motosiklet sürücüsünün köpeğine çarparak iskele meydanını doğru kaçtığını köpeğinin ağzında ve burnundan kanlar geldiğini ve öldüğünü beyanla şikayetçi oldu. Faali meçhul olayda tahkikat devam ediyor.
Paylaş