Sıfır atık farkındalık eğitimleri devam ediyor

Çanakkale Belediyesi, Sıfır Atık çalışmalarını desteklemek amacıyla farkındalık eğitimlerine devam ediyor. 26 Temmuz Cuma günü Altın Yıllar Yaşam Merkezi çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde, çöp ve geri dönüşüm kavramları ile çeşitli atık yönetim projeleri hakkında bilgi verildi.

1201

Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen Sıfır Atık çalışmalarını destekleyici farkındalık eğitimleri devam ediyor. Program doğrultusunda Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi çalışanlarını kapsayan bir eğitim düzenlendi. 26 Temmuz Cuma günü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Aysun Kavcar tarafından gerçekleştirilen eğitim kapsamında çalışanlara, Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamaları kapsamında çöp ve geri dönüşüm kavramlarının tanımı, hangi malzemeleri geri dönüştürebileceğimiz ve geri dönüşümün önemi gibi konularda bilgi verildi.

Bunun yanı sıra, Sıfır Atık Projesi, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi, Bitkisel Atık Yağlar, Atık ilaçlar ve Tekstil Atıkları projesi ve bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamalar hakkında da bilgi paylaşımı yapıldı. Ayrıca yapılan sunumda Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında kurumumuzun yükümlülüklerine de değinildi. Yapmış olduğu sunumda, çöplerin yolculuğunun son noktası olan Düzenli Depolama Sahası videolarına da yer veren Kavcar, mavi bayrak gibi kent merkezinde yürütülen uygulamalar ve iklim değişikliği konularını da yönetici ve çalışanlar ile paylaştı.Yapılan sunum sonrası çalışanlar ile Sıfır Atık Çalışmaları kapsamında kurum bünyesinde yapılması planlanan faaliyetler üzerine fikir alışverişi de gerçekleştirildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş