havadurum

Seyahat Sağlık Sigortası Talep Eden Ülkeler

895

Özellikle yurt dışı seyahatlerinizde sizi güvence altına alacak ve oluşabilecek aksiliklere karşı koruma sağlayacak olan seyahat sağlık sigortası, yolculuklarınızda istenmeyen maddi zararlarla karşılaşmanızın önüne geçiyor. Seyahat sağlık sigortası yaptırarak yolculuk esnasında yaşayabileceğiniz kazaların ve sağlık sorunlarının masraflarının sigorta tarafından karşılanmasını sağlayabilirsiniz. Kişisel gezileriniz, tatilleriniz ve iş seyahatlerinizde kendinizi güvende hissetmek istediğiniz zamanlarda seyahat sağlık sigortası yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte bazı ülkeler var ki seyahat sağlık sigortası yaptırmayı zorunlu kılıyor; biz de bu yazımızda seyahat sigortası zorunlu olan ülkelere yakından bakıyor olacağız.

Yurt Dışı Seyahat Sigortası Zorunlu Mu?

Öncelikle bilmekte fayda vardır ki yurt dışı seyahat sağlık sigortası temin etmek, yolculuk esnasında oluşabilecek risklerin en aza indirilmesi için etkili bir korunma yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Seyahat sigortası ile seyahatiniz sırasında karşılaşma ihtimaliniz olan bazı maddi kayıpları güvence altına alabilir ve seyahatiniz boyunca rahat edebilirsiniz. Bu maddi risklerin arasında bagaj kaybı, erken dönüş masrafları, tıbbi tedavi teminatları, seyahat gecikmesi, vize reddi ve tıbbi nakil gibi avantajlar yer alıyor. Söz konusu yurt dışı seyahat sağlık sigortası zorunlu mu sorusu olduğu zaman bu durumun ülkeden ülkeye değiştiğini söylemekte yarar var. Öncelikli olarak seyahat sağlık sigortası Schengen ülkelerinin tamamı için zorunludur, yani herhangi bir Schengen ülkesine gitmeden ya da Schengen vizesi için başvuru yapmadan önce mutlaka seyahat sağlık sigortası yaptırmak gerekir. Türkiye için vize uygulaması bulunan ülkelerde de Schengen ülkesi olmasa dahi, giriş sırasında seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunlu tutulmaktadır. Bu kurallar göz önüne alındığında yolculuk planlama esnasında gidilecek ülkenin vize taleplerine dikkat edilmeli, zorunlu tutulduğu halde seyahat sağlık sigortası mutlaka yaptırılmalıdır. Bazı durumlarda Türkiye'ye gelen yolcular için seyahat sağlık sigortasını zorunlu tutan ülkeler de olduğunu hatırlatalım. Şimdi seyahat sağlık sigortası vize için zorunlu olan ülkelere yakından bakalım.

Seyahat Sigortası Zorunlu Olan Ülkeler Hangileri?

Vize için seyahat sağlık sigortası fiyatlarını araştırırken zorunlu seyahat sağlık sigortası uygulayan ülkeler listesine hâkim olmak önemlidir. Türkiye'ye vize uygulaması gerçekleştiren ülkelerin zorunlu tuttuğu, vize başvuruları sırasında konsolosluk tarafından resmi evrak olarak talep edilen seyahat sağlık sigortası, bu durumlarda yaptırılması zorunlu bir sigorta türüdür. Örneğin bir Avrupa ülkesine seyahat ediyorsanız Schengen ülkelerinde geçerli seyahat sigortası poliçesine sahip olmanız ve poliçenizin seyahat tarihlerinizle uyumlu olması gerekmektedir. Schengen ülkesi olmayıp Schengen vizesi talep eden ülkeler de olduğu için bu durumlarda da seyahat sağlık sigortası zorunlu tutulur. Seyahat sigortası zorunlu tutulan ülkeler listesini şu şekilde özetleyebiliriz: Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İsveç, İsviçre, İspanya, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan. Amerika, Dubai, İngiltere, Kanada ve Rusya başta olmak üzere diğer ülkelere ise seyahat sigortası yaptırmak zorunlu olmamakla birlikte opsiyonel tutulmaktadır. Askeri ve siyasi anlamda risk taşıyan, Suriye, İran, Küba, Sudan, Kuzey, Kore, Kırım gibi ülkelere ise sigorta şirketleri seyahat sağlık sigortası yaptırmayı tercih etmemektedir.

Yurt İçi Seyahatlerde Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu Mu?

Zorunlu tutulan ülkeler haricinde seyahat sağlık sigortası yaptırmak yolcuların inisiyatifine bırakılmıştır. Yurt içi seyahatlerde seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunlu tutulmamakla birlikte beraberinde pek çok avantaj getirdiği için kişilerin gönüllü olarak yaptırabileceği bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkar. Bagajınızın kaybolması, gittiğiniz lokasyonda herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşmanız, tedavi nedeniyle konaklama süresinin uzaması, ikametgahtaki hasardan dolayı geri dönme zorunluluğu, ilaç gönderilmesi organizasyonu, kapkaç ya da rötar gibi öngörülemeyen ve acil durumlarda, seyahat sigortanızın poliçe kapsamına göre kendinize güvence altına almış olur ve yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerinizde bu tip risklere karşı koruma sağlamış olursunuz. Hepiyi Sigorta'nın 4 farklı paket kapsamında sunduğu, avantajlı ve detaylı teminat seçenekleri içeren seyahat sağlık sigortası poliçelerinden birini seçerek siz de seyahatlerinizde rahat edebilir ve yolculuğunuzu gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Paylaş