Sevgililer Günü çılgınlığı

Sevgililer Günü heyecanının yaşandığı Çanakkale’de tüketim çılgınlığı had safhaya yükseldi. Kentte tüketim çılgınlığına neden olan sevgililer ise en güzel hediyeyi alarak birbirlerine sürpriz yaptılar. Sevgililer Günü nedeniyle Çanakkale’de esnaflar çeşitli kampanyalar düzenlerken, çiçek satışlarının artması ise yüzleri güldürdü. Sevgililer Günü’ne özel pastalardan, hediyelik eşyalara birçok kampanya yapan esnaf Çanakkalelilerin tüketim çılgınlığına varan alışverişlerinden faydalanmak için yoğun çaba sarf etti.

1335
 
Çanakkaleli esnaf, Sevgililer Günü dolayısı ile çeşitli kampanyalar düzenledi. Sevgililer Günü’ne özel pastalardan, hediyelik eşyalara birçok kampanya yapan esnaf Çanakkalelilerin tüketim çılgınlığına varan alışverişlerinden pay almaya çalıştı. Çarşı caddesinde satışların artmasına neden olan Sevgililer Günü, çiçekçilerinde yüzünü güldürdü.
 
 
Çiçek satışları arttı
Sevgililer Günü alışverişinden en çok pay alanlar ise yine kesme çiçek satışı gerçekleştiren mağazalar ve seyyar satıcılar oldu. Sevgiliye alınabilecek en anlamlı hediyelerden birinin çiçek olduğunu belirten Doğa Çiçekçilik’in işletmecisi Ahmet Uğurlu; “Satışlarımız zaten bu tür anlamlı günlerde artıyor, müşterilerimizin çoğu kırmızı gülü tercih ediyor, bu güne özel kampanyalar düzenledik” dedi. Satışların beklendiği gibi gitmediğini belirten Yılmaz Çiçekçilik’in sahibi Sevil Yılmaz ise “Üreticiler bu tür günlerde fiyatlarını artırıyor ve kaliteyi düşürüyor bu yetmezmiş gibi seyyar satıcılarda bizden pahalı satmalarına rağmen her köşede beliriyorlar. Bu yüzden işlerimiz umduğumuz gibi olmuyor” dedi. 
 
 
 
Sevgililer gününe özel pasta
Kentte hizmet veren Melis pastanesi de Sevgililer Günü’ne özel pastalar üretti. 14 Şubat’ta pasta satışının ciddi oranda arttığını belirten Melis Pastanesi sahibi Hasan Çoban; “Bu güne özel pastalar hazırlıyoruz müşterilerimize, kalp şeklinde hazırladığımız pastalarımızın 2 kişilikten başlayıp istenen kişi sayısına kadar olan çeşitleri mevcut. Sevgililer Günü’nde hem hesaplı hem de anlamlı bir hediye almak isteyenler pastayı almayı tercih ediyorlar” dedi.
 
 
Daha kalıcı hediyeler
Sevgililer Günü için birçok kişi çiçek ya da özel bir mekanda akşam yemeği düşünürken, bazıları da daha gösterişli ve kalıcı takı ya da aksesuar almanın hazırlığı içine girdi. Assortie mağazası müdürü Gözde Elver Sevgililer Günü’ne özel bir çok kampanya düzenlediklerini belirtti ve “Zaten bu güne özel bir çok ürün var mağazamızda ve birçok ürünümüzde de 3 al 2 öde gibi kampanyalar düzenliyoruz. Sevgililerine kalıcı ve özel bir hediye almak isteyenler bizim mağazamızı tercih ediyor” dedi.
 
Paylaş