havadurum

SES üyelerine yönelik baskılar protesto edildi

405
KESK`e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çanakkale Şubesi tarafından Ayvacık Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, "Ayvacık Devlet Hastanesinde işini, mesleğini severek yapan sağlık çalışanları neden bir an olsun gün yüzü görmez? Yüzleri neden gülmez? Tarihin, kültürün ve medeniyetin beşiği Assos`un bağrında, bu şirin kentimizde, yepyeni bir devlet hastanesinde, sağlık çalışanlarının sağlığı neden önemsenmez? Huzurlu bir çalışma ortamı neden istenmez? Pandemide insanüstü çalışan, ölümü göğüsleyen, birçok canını kaybeden, deprem bölgelerinde yorulmak nedir bilmeden gönüllü çalışan biz sağlık çalışanları yeterince yorulduk ve tükendik. Bizleri daha ne kadar tüketeceksiniz? Bu maceranız nerde son bulacak? Bu ve benzeri sorular, tam da bugünlerin sorularıdır. Tam da bugünlerde sorulmalıdır" denildi.
 
"Hastanedeki üye sayımızın artmasından rahatsızlık duyuyorlar"
Sendika olarak uzun süredir sorunları dile getirdikleri ifade edilen açıklamada, "Soruları soruyoruz. Cevap bulamıyoruz. Çünkü hakkımızı teslim etmek istemeyen İdareciler, derin bir yönetememe krizinin içindeler. Yönetemedikçe zora ve baskıya başvuruyor, sendikal örgütlenmeyi engellemeye ve birlik olma halimizi bölmeye çalışıyorlar. Hastanedeki üye sayımızın artmasından rahatsızlık duyuyorlar. Yandaş/sarı sendikalardan istifa edip gerçek sendikal saflara katılan arkadaşlarımızla uğraşıyorlar" sözlerine yer verildi.
 
"İstikrarsızlık, istikrarlı kılınmaktadır"
Sağlık emekçilerinin kendilerini güvende hissedemediklerine vurgu yapılan açıklamada, "Tüm bunların yanında, ihtiyaç veya herhangi bir zaruret olmadığı halde servisler arası aylık rotasyonlarla, başta hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarının mesleki onurları zedelenmektedir. Hiçbir sağlık emekçisinin kendini güvende hissetmemesi temel gayeleridir. İstikrarsızlık, istikrarlı kılınmaktadır. Ayvacık Devlet Hastanesi`nin patronu ya da patroncukları olamaz. İdareciler de kamu emekçisidir. Hastaneyi yasalara, mevzuata, hukuk devleti ilkelerine uygun yönetmekle mükelleftir. Sağlık kurumlarının gerçek sahibi, onlara değer katan, var eden sağlık emekçilerinin bütünüdür. Ay sonu gelmişken, hak ettiğimiz maaşlarımız hala hesabımıza tam olarak geçmemiştir. Teşvik ödemeleri her ay aksayarak yatmaktadır. Bizler üç kuruş kazandığımız, insan hayatına dokunduğumuz işlerimize artık huzurla gelmek, evlerimize tükenmeden gitmek istiyoruz" diye belirtildi.
 
"Nerde bir adaletsizlik, haksızlık, hukuksuzluk varsa orda olacağız"
Açıklamada son olarak şu sözler eyer verildi, "Sendikamız ve üyelerimiz üzerindeki baskının yoğunlaştığı bugünlerde, hiçbir üyemizi en ufak sorununda dahi yalnız bırakmayacağımızın, yalnız hissettirmeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Üyemiz olsun olmasın, tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin demokratik, özlük ve mali hakları için mücadele etmeye devam ediyoruz. Hiçbirinizin hakkının yenmesine müsaade etmeyeceğiz. Nerde bir adaletsizlik, haksızlık, hukuksuzluk varsa orda olacağız. Yalnız değilsiniz, asla yalnız yürümeyeceksiniz. Sendikamız tüm gücüyle, fiili meşru mücadelesi ve hukuki desteğiyle yanınızdadır. Gelin birlikte örgütlenelim, birlikte değiştirelim."
(Damla Yeltekin) 
 
Paylaş