havadurum

SES'te yeni yönetim belli oldu

SES 11'inci Genel Kurulu'nun gerçekleştirilmesiyle beraber, yeni yönetim belirlendi.

772

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) gerçekleştirilen 11'inci Genel Kurulu, Pazar günü Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri'ndeki Ercan Adsız Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Gerçekleştirilen Genel Kurul'un ardından yeni yönetim belli oldu. Kurulda genel değerlendirmelerde bulunan Önceki Dönem Eş Başkanı Canan Coşan; "Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük hakları her geçen yıl giderek artan bir erozyonla gerilemiştir" dedi.

Coşan; "Sağlık emekçilerinin yükselen çığlığı olmuştur"

SES'in 11'inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul'da konuşma gerçekleştiren Önceki Dönem Eş Başkanı Canan Coşan; "Dünyadaki neoliberal politikaların yol açtığı krizi ve bu politikaların yılmaz savunucusu mevcut iktidarın yarattığı yıkımı, bu yıkımın sonuçlarını emekçi halk kesimleri olarak yoksulluk sefalet ve açlıkla her geçen gün daha da derinden hissediyoruz. Uzun süredir her alanda tek adam rejiminin zihniyeti ile Kamu kurumları işlevsiz hale getirildiği, hukukun, yasaların, temel insan haklarının, kuralların ve kurumların yok sayıldığı, ayaklar altına alındığı bir süreci yaşıyoruz. Siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel, ahlaki kısacası her açıdan çürüyen kokuşan bir dönemin içerisinden geçiyoruz. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük hakları her geçen yıl giderek artan bir erozyonla gerilemiştir. Ekonomik ve özlük hakları aşınan hatta, açlık ve yoksulluk sınırına dayanan sağlık ve sosyal hizmet emekçileri artık tükenmişlik sınırında yaşamını sürdürmektedir. Performans sisteminin kaldırılması, yoksulluk sınırının üstünde ve emekliliğe yansıyacak şekilde temel ücret talebi sağlık emekçilerinin yükselen çığlığı olmuştur" şeklinde konuştu.

'Yeni yönetimde yer alan isimler'

Genel Kurul sonrası yeni yönetimde; Mehmet Apaydın, Gamze Sunar Yener, Barış Dirik, Oya Hacat, Hüseyin Karataş, Aylin Demirel Yarım, Cenk Özgür Özdemir isimleri yerini aldı.

"Fısıldamaktan sıkıldınız, haykırmak istiyorsunuz"

Önceki Dönem Eş Başkanı olan Mehmet Apaydın yeni yönetimde de yer aldı. Apaydın bir teşekkür konuşması yaparak; "Öncelikle yaprak kımıldamayan bu siyasal atmosferde şubemize güç veren, bizleri yalnız bırakmayan bugün de buraya gelerek destek veren siz kıymetli yoldaşlara saygılarımı sunuyorum. Yeni seçilen bizlere de desteklerinizi esirgemeyeceğinizi, eksik etmeyeceğinizi umuyorum. Çok şey konuşuldu, yapılan yapılamayan mücadele yöntemlerinden bahsedildi. Ben kendi adıma yargı dağıtmak yerine soru sormayı ve naçizane cevap vermeyi daha çok seviyorum. İlk sorum şu olsun o zaman. Neden bu salondayız? Yine kendi adıma cevap vereyim, eksik/fazla kısımları siz sonra tamamlayın. Bence fısıldamaktan sıkıldınız, haykırmak istiyorsunuz. Doğru yerde durmanın haklı gururunu sonuna kadar yaşamak istiyorsunuz. Çocuklarınızla daha güzel, yaşanılır bir ülke bırakmak istiyorsunuz. Gericisinden, faşistine, kadın düşmanından, hayvan düşmanına, sermayesinden, çevre düşmanına, hatta aşı karşıtlarına kadar herkesin örgütlü olduğu yerde sizler de örgütlü olmak istediniz. İyi ettiniz. Emeğe inanıyorsunuz, bu ülkenin iktidarı kadar muhalefetine de güven sıkıntınız var. Demokrasinin dört beş yılda bir oy kullanmaktan daha fazla bir şey olduğunu biliyor gibisiniz. Sonuç olarak çok tatlısınız. Zahmet buyurdunuz. Ülkemizin en hassas iki alanında emek veriyorsunuz. Kimseye eyvallah etmediğiniz gözlerinizden okunuyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında dimdik varız, buradayız diyorsunuz. Korkmuyor, yılmıyor, kamusal, nitelikli, laik, ve ana dilde sağlık ve sosyal hizmet hakkını savunuyor gibisiniz. Hepinize kolay gelsin. Enseyi karartmayanlar burada. Ensesinde boza isteyenler beri dursun" dedi.

(Dilan Kaynak)

Paylaş