Sergi; “Projeler için elimizden geleni yapacağız”

Avustralya`nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Çanakkaleli işadamlarıyla önemli projeler hazırlayacaklarını söyledi.

309
 
ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Avustralya`nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, dernek olarak Avustralya`nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi ile birlikte bazı çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek; “Avustralya ile gönül bağımız var. Koyun koyuna yattığımız beraber bir tarih yazdığımız bir ulus. Beraber ulus olmanın, düşman iken dost olmanın, o gün bugündür savaştan bir dostluğun çıkışının en güzel örneğini Avustralyalılar ve Yenizelandalılarla yaşıyoruz. Bu çerçevede onlar bizi kendileri kadar yakın, biz de onları kendimiz kadar Türkiye’ye yakın hissediyoruz. Beraber çalışmalarımız olacak. Çanakkale ortak noktamızdır” dedi. Sergi’yi Expotroia Fuarı’na da davet eden Yıldız; “16-19 Mayıs tarihinde yapacağımız tarım, turizm ve ticaret fuarında bize katkılarını esirgemeyeceklerdir. Beraber iş ve ticaret yapmanın gönül rahatlığını yaşamak istiyoruz. Ulusal nitelikteki kaynaşmanın sağlanması amacındayız. Hepimiz Çanakkale için çalışıyorsak, bu projeyi desteklemekte görevimizdir diye düşünüyorum” dedi.
 
Yıldız, daha sonra Avustralya`nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi’ye EXPOTROİA broşürünü takdim etti.
 
Sergi; “Her türlü desteği vermeye çalışacağız”
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Avustralya`nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi ise; “Savaş ile başlamış ilişkinin, Çanakkale’de gördüğüm sıcaklıktan dolayı da böyle bir dostluğa dönüşmesi beni hiç şaşırtmıyor. Desteklerini esirgemeyen Çanakkale halkını çok teşekkür ediyorum. Çanakkale için elimden geleni yapmaya devam edeceğim” diye konuştu. “Çanakkaleli işadamlarıyla herhangi bir proje gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya ise Sergi şu yanıtı verdi: “İşadamlarıyla bu ilk resmi toplantım. Tabi ki biz bugünkü konuşmamızda dahil olmak üzere neler yapılabilir? Ne gibi projeler üretebiliriz? Tabiki bunları konuşacağız. Ama gösterilmiş olan misafirperverliğe layık olmak adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Her türlü desteği vermeye çalışacağız.”
Paylaş