Serbes, "Sistematik itibar suikastları düzenlediler"

320
"Öğretmenlik Meslek Kanunu" ve "Kariyer Basamakları Sınavı"nın iptal edilmesi için eğitim emekçileri 1 gün iş bıraktı. Eğitim-İş Sendikasının çağrısıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen öğretmenler üyeleri, "Öğretmenim, uzmanım, ayrışmaya karşıyım" ve "Susma, haykır, ayrışmaya hayır" sloganları attı. Burada gerçekleştirilen basın açıklamasına Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Av. Erdal Gezen, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel, CHP İl ve Merkez yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Burada konuşan Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Serbes, "Sistematik itibar suikastları düzenlediler, şimdi ise bu tabloyu daha da beter hale getirecek, hakaret niteliğindeki bir öğretmenlik meslek kanununu önümüze getirdiler. Onlar, elimizde kalanlarda da gözü olduğunu gösterdi; şimdi biz de haklarımızı ve saygınlığımızı teslim etmeye niyetimiz olmadığını göstereceğiz" ifadelerine yer verdi. Basın açıklamasının ardından, öğretmenler, türküler ve şarkılar eşliğinde halay çekti.
 
 "Hakaret niteliğindeki öğretmenlik meslek kanununu getirdiler"
Başkan Serbes eğitim emekçilerinin haksızlıklarla karşı karşıya olduğunu dile getirerek, "Yıldan yıla haklarımızı gasp ettiler; bizi ayın daha başında kara kara ay sonunu düşünür hale getirdiler; evimize başımız dik, sınıflarımıza kafamız rahat girmemizi engellediler. Başöğretmenimizin bize emanet ettiği öğrencilerimize laik, bilimsel, kamusal, adil ve çağdaş bir eğitim vermemizin önüne geçtiler, yaşanabilir bir emeklilik hayalimizi bile çaldılar. Sistematik itibar suikastları düzenlediler, şimdi ise bu tabloyu daha da beter hale getirecek, hakaret niteliğindeki bir öğretmenlik meslek kanununu önümüze getirdiler. Onlar, elimizde kalanlarda da gözü olduğunu gösterdi; şimdi biz de haklarımızı ve saygınlığımızı teslim etmeye niyetimiz olmadığını göstereceğiz" ifadelerine yer verdi.
 
"ÖMK`ya karşı ilk günden beri itirazın örgütleyicisi olduk"
Serbes sözlerine şu şekilde devam etti, "Bildiğiniz gibi Eğitim-İş olarak eğitim emekçilerinin görüşü alınmadan, Saray`ın talimatı ve yandaş sendikaların oluruyla hazırlanan, sorunlarımızı çözmek bir yana dursun bize yeni haksızlıkları ve angaryaları dayatacak olan ÖMK`ya karşı ilk günden beri itirazın örgütleyicisi olduk. Öğretmenlik zaten bir uzmanlık mesleğidir. Her öğretmen uzmandır, diploması da uzmanlık belgesidir. Siz kendi diplomalarınıza bakın. Teslim edilmesi gereken haklarımızı yeni ve keyfi şartlara bağlayan, ezbere dayalı bir sınav sonucunda bizi yeni sıfatlarla ayrıştıracak olan, okullarda çalışma barışını bozacak ve öğretmenin mesai saat dışındaki vaktini de gasp etmeye niyetli bu kanun, sadece eğitim emekçileri açısından değil, tüm eğitim sistemi açısından büyük bir tehdittir. Eğitim-İş`in çağrısı ve bu çağrıya yanıt veren eğitim sendikalarıyla birlikte, Türkiye sendikal mücadele tarihinde neredeyse benzeri olmayan bir ortak duruş birlikteliği oluşturulmuştur. Bugün 14 eğitim sendikası olarak üretimden gelen gücümüzü kullanacak, iş bırakarak kararlılığımızı gösterecek, ders vereceğiz."
(Damla Yeltekin)
Paylaş