Sendikadan zam tepkisi

Çanakkale Belediyesi’nden talep ettikleri zamlara karşılık alamayan işçiler eylem yaptı. Belediye uzun süredir yaptığı görüşmelerden bir sonuç alamayan Genel-İş Sendikasına bağlı üyeler belediye önünde bir araya geldi.

459
Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, Çanakkale Belediyesinin talep ettikleri zamlara bir karşılık vermediğini belirterek; “AKP’li Evreşe Belediyesi ile görüşmeler çabuk sonlandı. Belediye başkanının inanılmaz bir anlayışı vardı. Gerçektende inanılmaz rakamlar verdi. İşçisini koruyan bir belediye başkanı” dedi.
 
 
Çanakkale Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş sendikası arasında uzun süredir devam eden toplu görüşmelerden bir sonuç alınamıyor. Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.
 
Uslan; “ Bugün burada bir uyarıda bulunmak için, işçi sınıfının hak mücadelesi için toplandık. Sesimizi duyurmak ve bizi hiçe sayan, varlığımızı farketmeyenlere buradayız demek için toplandık.  Tek derdi evine ekmek götürmek olan,insanca yaşam şartlarında emeğinin karşılığını almak olan işçilerimiz;izinlerinin fazla mesailerinin kesildiği ben yaptım oldu zihniyetiyle hukuk tanımaz zihniyetlerle mücadele etmektedir. Yaşasın işçi sınıfının hak mücadelesi , anlaşmışız söylemiyormuşuz, anlaşamadı bak ortaya çok büyük rakamlar atmışım altından kalkamıyormuşum,işçiyi gazlayıp kendimi kurtarmaya çalışıyormuşum. Erdinç düşmanlığını bırakın, patron hizmetçiliğini bırakın da karda kışta, soğukta evine 3 kuruş fazla para götürme derdinde olan çalışma arkadaşlarınıza destek olun.İşçi olduğunuzu da unutmayın. Biz çalıştığımız kurumu yıllarca sırtımızda taşıdık, özveride bulunmamızı istediler bulunduk. Ama artık sabrımız kalmadı. Hükümet eşit işe eşit ücret adımları atarken, Çanakkale Belediyesi`nden de ücretlerimizin iyileştirilmesini talep ediyoruz” dedi.
 
“Zamlarda anlaşamadık”
Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, Çanakkale Belediyesinin talep ettikleri zamlara bir karşılık vermediğini bildirdi. AK Partili Evreşe belediyesi ile Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak’ın anlayışı sayesinde işçilere en iyi hakları vererek sonlandırıldığını ifade eden Uslan; “Evreşe ve Kepez, Çanakkale belediyelerinde görüşmeler aynı dönemde başladı. Evreşe belediyesi ile toplu görüşmeler yasal süreci içerisinde tamamlandı ve imzalandı. Göreve geldikten sonra yaptığımız ilk sözleşme oldu. Kepez belediyesinde sona yaklaşıldı. Çanakkale belediyesi ile uyuşmazlık devam ediyor. Bizim istediğimiz zamların yakınına bile uğramayan zamlar söz  konusu. Belediye herhangi bir teklif vermedi. Bizi tatmin edici bir teklif vermedi görüşmeler uzadı. DİSK olarak özellikle MHP, AKP, CHP diye bir ayrım yapmıyoruz. Evreşe Belediyesi ile görüşmeler çabuk sonlandı. Belediye başkanının inanılmaz bir anlayışı vardı. Gerçektende inanılmaz rakamlar verdi. İşçisini koruyan bir belediye başkanı. Kepez ve Çanakkale de görüşmeler devam ediyor” diye konuştu.
Paylaş