Sendika işçi kıyımının peşini bırakmıyor...

Sosyal-İş Sendikası, ÇOMÜ’de işten atılan işçilerin durumunu görüşmek için Çanakkale Milletvekillerinden randevu talep etti.

878
CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş sendikanın görüşme talebine olumlu yaklaşırken, AKP’li Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’in ise randevu vermemesi ise dikkat çekti.
 
Öte yandan Sosyal-İş Sendikası’nın önümüzdeki hafta, 36 işçinin işten çıkarılması ile ilgili TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na bir başvuru yapacağı öğrenildi.
 
 
Sosyal-İş Sendikası, işten atılan işçilerin durumunu görüşmek için dört Çanakkale Milletvekili’nden de randevu istedi. Sendika’nın talebi üzerine CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş görüşme için randevuya olumlu yaklaşırken, AKP’li Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’in randevu vermemesi ise dikkat çekti.
 
CHP Çanakkale Milletvekillerini ziyaret eden Sosyal-İş Sendikası yetkilileri, ÇOMÜ’de işten atılan işçiler ile ilgili dosya sundu. Sosyal İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, Genel Başkan Danışmanı Onur Bakır ile birlikte, CHP’li Çanakkale Milletvekilleri Mustafa Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş’ı ziyaret etti. Görüşmelerde Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk, ÇOMÜ’de yaşanan süreçle ilgili bilgi vererek, Çanakkale Milletvekillerinden destek istedi. Görüşmelerde Çanakkale Milletvekilleri’ne, süreci özetleyen 4 sayfalık bir yazı, ÇOMÜ’deki muvazaa incelemesinin ardından iş müfettişlerince hazırlanan rapor, Sosyal-İş Sendikası ile Üniversite Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamaların tam metinlerini içeren toplam 44 sayfalık bir dosya sunuldu. Dosya, ayrıca randevu talebine olumlu yanıt vermeyen AKP’li Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir’in de makamına bırakıldı.
 
Dosya içinde yer alan yazıda, süreç özetlendikten sonra, “konunun Çanakkale Milletvekillerince Meclis gündemine taşınmasının, yaşanmakta olan sorunun işçilerin işlerine geri dönmesi ile çözümlenmesi hususunda büyük etkisi olacağı” vurgulandı. Sosyal-İş Sendikası, önümüzdeki hafta, 36 işçinin işten çıkarılması ile ilgili TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na da bir başvuru yapacak.
Paylaş