Sen misin eyleme katılan?

İstanbul ve Ankara`nın bir çok noktasında düzenlenen eş zamanlı operasyondan Çanakkale`de nasibini aldı. Dün Saat Kulesi Meydanı`nda dolaşan bir kişiyi gözaltına alan polis, soruşturma kapsamında İstanbul`a götürüleceğini ifade etti.

1256
AKP Hükümeti, sokaklara çıkarak politikalarını eleştirenleri tek tek gözaltına almaya başladı. Dün sabah saatlerinde İstanbul ve Ankara`da çok sayıda noktaya operasyon düzenlendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 21 ilçede 94 ayrı adreste baskın yaptı. Sabah 05.00 sularında İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı polisler, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) il ve ilçe binaları, Etkin Haber Ajansı, (ETHA), Atılım gazetesi, Özgür Radyo`nun binaları ve çalışanları ile HDK`lı bazı isimleri gözaltına aldı.
 
Çanakkale`de bir kişi gözaltında
Operasyon kapsamında İstanbul`daki eylemlere katıldığı iddia edilen bir kişi de Çanakkale`de gözaltına alındı. İsminin U.P. olduğu ifade edilen ve SGD (Sosyalist Gençlik Derneği) üyesi olduğu öğrenilen bir kişiyi Saat Kulesi Meydanı`nda gözaltına alan polis, gencin arkadaşlarına soruşturma kapsamında İstanbul`a götürüleceği bilgisini verdi. Gezi eylemlerinin ardından toplumun örgütlü, demokrat kesimlerine yönelik olarak başlatıldığı iddia edilen bu operasyonların daha da artabileceği ifade ediliyor. Dün günboyu gözaltına alınan gencin arkadaşları İl Emniyet Müdürlüğü`nün önünde beklediler.
Paylaş