havadurum

Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu açıldı

2145

 Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu, düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene, Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Ali Candan, AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AKP Çanakkale Milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu 6/C sınıfı öğrencisi Fatmanur Gündoğdu, kendi yazdığı ‘Okulumuz’ adlı şiirini okudu. İl Milli Eğitim Müdürü Özkan, Milletvekili Gider ve Vali Tavlı, düzenlenen tören kapsamında konuşma yaptı. Özkan konuşmasında eğitimin önemine ve eğitime yapılan yatırımların da ülke açısından çok önemli olduğuna değindi. Eğitim seviyesi yükselen her ülkenin refah seviyesinin de yükseldiğini söyleyen Özkan; “Eğitime yapılan yatırım ile ülkelerin ekonomik büyümeleri arasında pozitif bir ilişki vardır. Eğitim seviyesi yükselen toplumların ekonomik refah seviyeleri de yükselmektedir. Bu sebep ile görülmektedir ki bir toplumun geleceğine yatıracağı en kazançlı yatırım eğitime yapılan yatırımdır. İnsan kaynağını en iyi şekilde eğiten toplumlar geleceğe güven ile bakanlardır” dedi.

 
“2018 yılı Bakanlığım tarafından Çanakkale’ye en çok yatırım yapılan yıl oldu”
Özkan, yaptığı konuşmada eğitime yapılan yatırımları sıralayarak; “Ülkemizin her köşesinde gerçekleşen yatırımların temelinde geleceğe güven ile bakan eğitim ile büyüyen ve kalkınan bir Türkiye ideali vardır. Devletimizin çalışmaları, kalkınan bir Türkiye için, milletimizin huzur ve refahı için tüm hızı ile devam etmektedir. 2018 yılı Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Çanakkale’ye en çok yatırım yapılan yıl oldu. Bu bağlamda yaklaşık 26 okul ve devam eden yatırımlarımız ile birlikte 39 okul ile 5 öğrenci pansiyonu, 6 spor salonu inşaatını ivedilik ile tamamlayarak ilimize kazandıracağız. Bugünde burada 32 derslikli 960 öğrenci kapasiteli Şemsettin Çamoğlu Ortaokulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. İlimiz genelinde son 1 yıl içerisinde yapımı tamamlanıp eğitime başlattığımız 24 derslikli Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu, 16 derslikli Turgut Reis Ortaokulu, 16 derslikli Atatürk Ortaokulu merkez ilçemizde ki yenileşme sürecinin bir parçasını oluşturmaktadır. Sayın milletvekillerimizin destekleri ile yeni dönemde yatırımlarımız baş döndürücü bir hızla devam etmektedir. Bu ay içerisinde temel atılması ile Ömer Mart Ortaokulu ve Ticaret Borsası İlkokulu`nun yapımına başlıyoruz. Esenler bölgesinde Cevatpaşa Ortaokulumuz üzerinde ki yükünü hafifletip bölgenin ortaokul ihtiyacını karşılamak amacı ile 24 derslikli bir okul yapımında çok kısa süre içerinde başlayacağız” dedi.
 
 “Biz, sınıf kapasitesini 35-40 öğrenciden 12-14 öğrenciye indirdik”
Okul açılışında konuşan AKP Milletvekili Ayhan Gider, eğitime verilen ve verilmesi gereken öneme değinerek; “Okul açılışında bulunmak her hangi bir kurum açılışında bulunmaktan çok farklı. Çünkü yaptığınız iş yapılacak birçok işin önsözü sayılıyor. Bir fabrika açarsınız sadece oranın üreteceği mallar önemli ama okul açılışında o fabrikayı yapacak insanları yetiştiriyorsunuz. Üniversiteleri çalıştıracak insanları yetiştiriyorsunuz. O makineleri o tarlaları işleyecek insanları yetiştiriyorsunuz. Bu anlamda heyecan verici. Muhakkak ki okul bahçesinde siyaset yapacak değiliz ama bir kaç şeyi hatırlatmadan da geçemeyeceğim. Bundan 15 sene önce çalışmaya başladığımız zaman 40 kişilik 50 kişilik okul sınıfları vardı. Bırakın öğretmenlerin öğrencilerle tek tek ilgilenmesini öğrencilerin adını dahi dönem sonuna kadar ezberleyebilmesi mümkün değildi. Biraz önce müdür beye sordum rakamları, ilköğretimde 10, orta öğretimde 14 kişiye inmiş sınıf ortalaması. Bu akıl hayal edilecek bir şey değildi. Bize özel okul dediğinde de hayalimizde 25-30 kişi olurdu. Tabi bu kolay olmadı. Bunca tesis kolay yapılmadı. Çünkü daha önceleri milli eğitim bir çok bakanlıktan çok çok sonra ödenek alan bir kurumdu” dedi.
 
“İlimize kazandırılan bu okul için milyon TL`lik yatırım yaptık”
Vali Tavlı, ülkede son yıllarda eğitime, spora ve ekonomide yapılan yatırımlardan bahsederek; “Yaklaşık 7 milyon TL`lik bir yatırım ile ilimize kazandırılan bu okul 32 dershane, laboratuar ve bilgisayar sınıfından meydana geliyor. Yaklaşık 960 öğrencimiz burada eğitim görecek. Bu güzel eğitim yuvasının uzun yıllar öğrencilerimize çok kıymetli yavrularımıza eğitim vermesini ve onları hayata hazırlamasını temenni ediyorum. Ülkemiz son yıllarda ekonomide olduğu gibi eğitimde de sporda bir çok alanda baş döndürücü bir hızla gelişmekte ve kalkınmaktadır. Son 15 yılda eğitim yatırımlarını sürekli arttırmış, hem Anadolu`muzun en uzak noktalarını kapsayan hem de eğitim kalitesini arttıran bir politika takip edilmiştir. Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel kalitesine, okullarımız ise dünya standartlarının üzerine çıktı. Sosyal güvenlik sistemimiz, sağlık sistemimiz gençlerimizin geleceği için yapılan bütün yatırımlar ve adımlar tüm dünyanın dikkatini çekmekte. Bu yıl bütçemizden yatırımlara en çok kaynak aktaran bakanlıklarımızın başında Milli Eğitim Bakanlığı gelmekte. 2017 yılında Çanakkale il genelinde 2 lise 6 temel eğitim okulu olmak üzere 8 okul tamamlanarak eğitim öğretim hizmetine girdi.  2018 yılında ise toplam 200 milyonluk yatırım ile eğitimde müthiş bir değişim ve dönüşüm yaşamaktayız. Bütün bu gelişmelerin, başarılan, kalkınmanın kökeninde insanımıza, sevgili gençlerimize, sevgili yavrularımıza, eğitime, sağlığa verilen değer vardır” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş