havadurum

Semizoğlu, "Çanakkale'yi siyasi istiladan kurtardık"

533
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerinin ardından, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu asıl ve yedek üyeleri, disiplin kurulu asıl ve yedek üyeleri, TOBB genel kurul delegesi asıl ve yedek üyeleri, meclis başkanı, meclis başkan yardımcıları, meclis katip üyesi, seçimleri de tamamlandı. Kale Gıda sahibi Nevzat Üzen en yaşlı üye olarak geçici olarak divan başkanlığı yaptı. 3 bini aşkın ticaret insanını sandık başına getiren çekişmeli seçimlerde mevcut Başkan Selçuk Semizoğlu, bir dönem daha Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında görev yapacak. Seçim sürecindeki siyasi müdahalenin, komite seçimlerinde geride bırakıldığı gözlemlenirken, Semizoğlu ve ekibine iş insanları tam destek verdi. Semizoğlu Cuma günü gerçekleşen seçimin ardından yaptığı konuşmada, "Ortalama 8 yılda bir kriz olan bir ülkede; 2018 Ağustos ayında başlayan döviz ve faizdeki dalgalanmayla başlayan, 2020 Mart ayında tüm dünyayı saran pandemi gibi bir illetle uğraşabilen, maaş almadan maaş ödeyen, SGK ve vergi ödeyebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen tacir ve tüccarlar emin olun ki kendi temsilcilerini kendileri seçebilir. Siyasilerin önerine ve desteğine ihtiyaçları olmamalıdır. Siyaset bizden destek almalıdır, bizim önerilerimiz ile yürümelidir. Normal STK`ların görevi budur. Ben ve ekibim Çanakkale`yi siyasi istiladan kurtardık" dedi.
 
Üzen, "Katılımında yoğun olduğu bir seçim gerçekleştirildi"
Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Nevzat Üzen, "Odamızın yeni döneminin ilk meclis toplantısında hepinizi sevgi ve selamlayarak açıyorum. Öncelikle Pazar günü güzel bir ortamda, demokratik usulleri ile alt yapısı güzelce hazırlanmış seçim ortamında, katılımında yoğun olduğu bir seçim gerçekleştirildi. Komitelerden gelen meclis üyelerimizi kutluyorum. Bu küresel salgının ardından çok yakınımızda başlayan Rusya ve Ukrayna savaşının küresel ekonomiye olumsuz etkileri ve diğer birçok olumsuz faktörler ile birlikte döviz kurlarının arttığı bir dönemin başındayız. Her türlü zorluklara rağmen aş ve iş üretiminde elini taşın altına sokan biz iş adamları olarak bu süreçten birlik ve beraberlik içerisinde, tek ses olarak çıkacağımızdan eminim. İlimiz ve bölgemizin sorunlarını değerlendirerek zaman kaybetmeden hep birlikte Çanakkale için çalışacağımızdan eminim. Bu vesile ile seçimi kazanan meclis üyelerimizi kutluyor, hep birlikte her şey Çanakkale için diyerek saygılarımı sunuyorum" dedi.
 
Okyay, "Teveccühün karşılıksız kalmayacak"
Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay üçüncü kez Meclis Başkanlığına seçildi. Okyay, "ÇTSO`nun çok değerli meclis üyeleri. Bugün ki meclis başkanlığı ve yardımcılarının seçimlerinde bizlere gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederiz. Bu ilgili ve teveccühün karşılıksız kalmayacağından emin olabilirsiniz. Bu yeni dönemin meclisimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İlimize ve ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunmak, Çanakkale ticari ve sanayi faaliyetlerini geliştirmek tek hedefimizdir. Hepimiz gönüllü olarak buradayız, hepimiz mesaimizden, ailelerimizden vakit ayırarak görev yapıyoruz. Dolayısıyla bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz dönemlerden bazı arkadaşlarımızda bu dönemde de devam ediyoruz. Aramıza yeni gelen meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Seçimlerimizin ve yeni dönemimizin Çanakkale`mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Semizoğlu, "Hiç bir zaman işi bırakmadık"
Seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Semizoğlu, "Seçim bitti, Çanakkale`ye yakışır, Çanakkale`nin güzelliğine barışına, hürriyetine ve özgürlüğüne yakışır bir atmosferde geçti. Meclis üyelerimiz de tek liste olarak oylarını kullandılar. Bu listelerde gerçekten meclis seçimi yapıldıktan sonra yönetimde çalışacağımız arkadaşları seçmek yönetim Kurulu Başkan adayı olarak çok zordu. Her bir arkadaşım birbirinden değerli arkadaşlarım. Pazar gününden bu yana zorlu bir süreç yaşadım. Elbette kırılan arkadaşlarımız olacaktır ama her biri birbirinden değerli insanlar ve hepsi bana direk ulaşabilecek arkadaşlarımdır. Seçim var diye işlerimizi bırakmadık arkadaşlar. Bu sabah bile üyelerimizin bürokratik işlemlerinden dolayı için milletvekillerimiz ile görüştük. Hiç bir zaman işi bırakmadık. Hatta buraya da Ayvacık Jeotermal OSB`sinin toplantısından sayın valimizden izin isteyerek geldim." dedi.
 
"Sırtımızdaki yük büyük"
Semizoğlu kendisine yönelik eleştirilere cevaben ise, "Seçimler öncesinde doğruları ifade ettiği için eleştirilerle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Semizoğlu; "Her zaman doğru ya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğim. Basın mensuplarından da istediğim; tarafız olmalarıdır. "Ali onu dedi, Veli bunu dedi" dedikten sonra, kamuoyuna bırakın. Çok yorumsallaştırmayın. Seçim de kim taraf olmuş, kimin tarafında olmuş bunların hepsi geçti. Biz tüm Çanakkale olarak beraberiz. Seçilenlerimizle, ticaret âlemiyle, basınımız ve halkımızla, tacirimizle, tüccarımızla, esnafımızla bir aradayız. Şunu unutmayalım; görevimiz çok büyük. Avrupa`nın en büyük kamu yatırımı ilimize yapıldı. İlimize inanılmaz yatırım ve göç manasında çok büyük talep var. Sırtımızdaki yük büyük. Sizlerin de sırtınızdaki yük büyük. Yanlışımız olursa bunu bizlere belli bir üslupla iletin, savunmamız varsa yaparız, savunmamız yoksa kendimizi düzeltiriz. Ben şunu söylüyorum her doğrunun her yerde doğru bir üslupla söyleneceğine inanan bir insanım. Her doğru her yerde söylenmez lafına kesinlikle katılmıyorum. Hiç kimse ile ÇTSO`nun şahsımın, yönetimimin kimseyle çekişmesi ve kırgınlığı yoktur. Rakip arkadaşım Kaya Üzen zaten arkadaşım ve meclis üyem, meclis üyesi olarak o görevine devam edecek. Bende yönetim kurulum ile birlikte 8 bin 800 üyeli odamızı yönetmeye çalışacağım" ifadelerine yer verdi.
 
"Seçim sürecini daha fazla konuşup, zaman kaybetmenin manası yok" 
Semizoğlu "seçim sürecindeki siyasi müdahale"ye ilişkin gazetecilerin sorusuna yönelik ise, "Seçim bitti, seçimi konuşmanın anlamı yok. İnsanların takdiridir. Bunu daha fazla konuşmanın, vakit kaybetmenin daha fazla germenin manası yok. Daha öncede ifade ettiğim gibi; Ortalama 8 yılda bir kriz olan bir ülkede; 2018 Ağustos ayında başlayan döviz ve faizdeki dalgalanmayla başlayan, 2020 Mart ayında tüm dünyayı saran pandemi gibi bir illetle uğraşabilen, maaş almadan maaş ödeyen, SGK ve vergi ödeyebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen tacir ve tüccarlar emin olun ki kendi temsilcilerini kendileri seçebilir. Siyasilerin önerine ve desteğine ihtiyaçları olmamalıdır. Siyaset bizden destek almalıdır, bizim önerilerimiz ile yürümelidir. Normal STK`ların görevi budur. Ben ve ekibim Çanakkale`yi siyasi istiladan kurtardık. Çok şükür" yanıtını verdi.
(Damla Yeltekin-Seçkin Sağlam)

Meclis Başkanı;
Osman Okyay
Meclis Başkan Yardımcıları;
Şerif Mutlu
İbrahim Armağan Aydeğer
Meclis Katip Üyesi;
Saniye Öfekler Elmas
 
Yönetim Kurulu Başkanı;
Tamer Selçuk Semizoğlu,
Yönetim Kurulu Üyeleri;
Ahmet Çelik,
Akın Yalman,
Ayşe Önen Özoğuz,
Deniz Tennioğlu,
Ersin Kahraman,
İlbey Berkin Karaca,
İsmail Volkan Temiz,
Şakir Kutluay,
Turgay Kılıç,
Yaşar Murat Aydoğdu
 
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler;
Bülent Erdoğan
Orçun Oktay
Yasin Başaran
Zeki Mert Öztürk
Hayati Beceren
Erkan Çetin
Halil Kaya
Recep Yılmaz
Süleyman aksu
Ali Deniz
 
Disiplin Kurulu Asıl Üyeler;
İbrahim Şahin Kaya
Kadir Alaylı
Kanber Koç
Metin Tunç
Serhat Soydan
Tuncay Önonl
 
Yedekler;
Mehmet Işık
Ender Ege
Kenan Küçükler
Tamer Bıyıkılı
Onur Erten
Mücahit Karaca
 
TOBB Genel Kurul Delegeleri;
Ali Deniz
Hakan Doğan
Hüsnü Agah Ayhan
Recep Yılmaz
 
Yedekler
Ali Karaman
Yasin Başaran
Birol Ülken
Kerem Özer
Paylaş