havadurum

Sel felaketi raporu açıklandı

Biga’da yaşanan sel felaketinin hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Selden zarar gören köylerde 3 evin oturulamaz halde olduğu bildirilirken, 20 samanlık ile ahırın yıkıldığı ve 6 büyükbaş hayvanın da telef olduğu kaydedildi.

564
Biga Kaymakamı Fatih Genel, ilçede meydana gelen selde zarar gören köylerde ön hasar tespit çalışmalarının sona erdiğini belirterek; “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`ndan acil ödenek talebinde bulunduk” dedi. Genel yaptığı açıklamada, selden en fazla etkilenen Koruoba, Sinekçi, Güvemalan ve Hacıpehlivan köylerinde ön hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını, acil ödenek talebinde bulunduklarını söyledi. Yaşanan sel nedeniyle Koruoba ve Sinekçi köyünde iki kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Genel, Koruoba, Sinekçi, Güvemalan ile Hacıpehlivan köylerinde toplam 3 evin oturulamaz hale geldiğini kaydetti. Bu köylerde 20 samanlık ve ahırın yıkıldığını, 14`nün de kullanılamaz durumda olduğunu belirten Genel, 6 büyükbaş hayvanın da telef olduğunu bildirdi. Sel felaketinden etkilenen köylerde, ilçe ve belde belediyelerine ait arazözler ile Biga Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerinin temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Genel; “Ön hasar tespit çalışmalarının ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından acil ödenek talebinde bulunduk” diye konuştu.
 
Bayramiç’te zarar tespit çalışmaları
Bayramiç`te hafta başında yaşanan kuvvetli yağışın neden olduğu zarar için tespit çalışmaları başladı. Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Bayramiç Gıda ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş ve Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, ilçede zarar gören ekili alanları gezerek incelemelerde bulundu.
 
İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, burada yaptığı açıklamada, zararın ağırlıklı olarak domates ve kapya biber ekili alanlarda olduğunu söyledi. Yapılan araştırma ve inceleme sonrası zararın yaklaşık bin 500 dekar alanda görüldüğünü belirten Akkuş; “Bölgede oluşan hasarı tespit etmek amacıyla çalışma yaptık. Zarar ağırlıklı olarak ilçe merkezi çevresinde bulunan bin 500 dekarlık alanda. Bu bölgeleri gezdik ve tespitimizi yaptık. Kurulan komisyon değerlendirmede bulunacak. Değerlendirmenin ardından zarar gören üreticiler bilgilendirilecek” dedi.
 
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ise üreticinin durumunun ortada olduğunu, yaşanan mağduriyetinin giderilmesi için gerekli girişimleri sürdürdüklerini dile getirdi.
Paylaş