Şehitliklerde fidan seferberliği

Gelibolu Yarımadası’nda bulunan şehitliklerin adeta bir çiçek bahçesine dönüşmesi amacıyla seferberlik başlatıldı.

418
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki fidanlıkta çalışmalara hız verildi. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü fidanlık için 2 adet köklendirme havuzu ve 1 adet çimlendirme havuzu tesis etti. Köklendirme havuzlarına konacak perlitlerin içerisinde çelikleme yöntemiyle köklendirme elde edilip şehitliklere çiçek takviyesi yapılacak. Çimlendirme havuzundaysa tek yıllık çiçek tohumlarından çimleme elde edilip çiçekler muhtelif Şehitliklere gönderilecek.
 
Bu bağlamda çevre köylerden 5 kamyon gübre temin edildiği ve gübrelerin eleme işleminin devam ettiği bildirildi. Toprakla karıştırılmak suretiyle poşetlere doldurulan gübreler ile çimlenme sağlanan bitkiler saksılara taşınarak şehitliklere nakledilecek.
 
Konu hakkında konuşan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu; “1915’te, gelecek nesiller için gözünü kırpmadan Şehitliğe koşan atalarımızın Şehitliklerinin bir cennet bahçesini andırması için elimizden geleni gece gündüz yapıyoruz, yoğun duygularla yurdumuzun değişik yerlerinden gelen ziyaretçilerimiz toprakla harman olmuş atalarımızın huzuruna çıkarken Vatan toprağımızın çiçek bahçesi gibi görünmesi için çabalıyoruz” dedi.
Paylaş