havadurum

Şehitler Abidesi onarıldı

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda 253 bin şehidin anı-sına yapılan Şehitler Abidesi’nin 8 aydır süren bakım çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, çalışmaların sona erdiği Şehitler Abidesi’ni inceledi.

675
 
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda 253 bin şehidin anısına yapılan ve 1960 yılında ziyarete açılan Çanakkale Şehitler Abidesi’nin 8 aydır süren bakım çalışmaları tamamlandı.
 
Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, onarımı tamamlanan Şehitler Abidesi’ni inceledi. 41 metre yüksekliğe çıkan inceleme heyeti, Şehitler Abidesi’nin son halini yerinde gördü.
 
Yıkılma tehlikesi sebebiyle ayaklarına güçlendirme çalışması yapılan Şehitler Abidesi’ne 8 aydır geniş kapsamlı bir bakım çalışması yapıldığını anımsatan yetkililer; Şehitler Abidesi’nin onarıldığını belirterek; “Şehitler Abidesi’nde bakım onarım çalışmaları tamamlandı 2011 Aralık ayı sonu itibariyle tamamlandı. Yapılan çalışmalarda Şehitler Abidesi’nin tavanındaki cam mozaiklerin sökümü korozyon ve yapısal hasara uğramış malzeme tespiti, abidenin alt beton onarımları, düşük vizkoziteli yüksek aderanslı pirimer uygulanması, katodik koruma ile korozyana uğramış yüzeylerin onarımları epoksi ile çinilerin yapıştırılması, abide üst alanının mevcut kaplamalardan arındırılması, abide üst alanının tamir harcı ile onarılması ve su izolasyonu yapılması ile abide üst alanına yeni kaplama gerçekleştirildi. 1 milyon 300 bin 498 TL‘ye mal olan çalışmaların ardından kabul işlemleri gerçekleştirildi ve iskelenin sökümüne başlanacak” dediler.
 
Paylaş