Şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi’nde program düzenlendi.

749

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerimiz onuruna düzenlenen programa; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın eşi Kevser Turan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Nurcan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, İstanbul Kavacık-Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde terör unsurları tarafından açılan ateş sonucu Şehit olan Hasan Kaya'nın Babası Şerif Kaya, Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gülşen Uz, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sebahat Korkmaz Demir, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Muharrem Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Erol Günaydın, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale il Başkanı Gökhan Uz, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, İl Müdürleri, askeri ve mülki erkan ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yemek programında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Vali İlhami Aktaş tarafından şehit yakınları ve gazilerimize hitaben bir konuşma yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından, Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve şehitlerimiz için İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından dualar okundu.

15 Temmuz millî irade destanının 8. yıl dönümünde şehit yakınları ve gazilerimiz ile beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İlhami Aktaş, şehit yakınları ve gazilerimizle görüşerek sohbet etti. Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek gezerek, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi. Program, aziz şehitlerimizin rahmet ve minnetle anılmasının ardından sona erdi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş