havadurum

Şehit aileleri Çanakkale’de

Iğdır Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya ve dernek üyeleri Vali Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti.

335
 
 
Iğdır Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen bir ziyaretle,  Çanakkale’ye gelen şehit aileleri Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki şehitlikleri gezdiler.  Vali Güngör Azim Tuna’yla da Valilikte bir araya gelen şehit yakınları Çanakkale’de bulunmaktan ve kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
 
Çanakkale’ye Türkiye’nin değişik bölgelerinden ziyaretçilerin akın akın geldiğini belirten Vali Güngör Azim Tuna, şehit ailelerini ağırlamaktan büyük bir gurur ve onur duyduklarını ifade etti.  Çanakkale’yi her yönüyle gelen misafirlere tanıtmayı görev bildiklerini ifade eden Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale Savaşlarında vatan topraklarının her bölgesinden vatandaşın kahramanca çarpıştığını ifade etti. Şehitlerimizin gurur kaynağımız olduğunu belirten Vali Güngör Azim Tuna, kendileri için ne yapılsa bunun kafi olmayacağının altını çizdi.
 
Vali Güngör Azim Tuna, ziyaretin anısına Iğdır Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya’ya ve şehit ailelerine  “1915 Çanakkale Mecmuası” kitabı çocuklara da eğitim seti hediye etti.
 
Paylaş