havadurum

Seçmen listeleri Çanakkale'de askıda!

Geçtiğimiz gün itibariyle seçmen listelerinin muhtarlıklara asıldığını belirten Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Arslan, konuya ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

870

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim takviminin belirlenmesinin ardından Seçmen listeleri, geçtiğimiz gün muhtarlıklara asıldı. Seçmenler, 17 Ocak tarihine kadar kontrol sağlayarak, muhtarlıklardaki listelerden veya YSK’nın internet adresinden güncelleme yapabilecek.

Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Arslan listelerin askıya asıldığını belirterek, “Mevcut seçmenlerimizin dışında ufak artmalar da oldu tabi. Köyde evi olup da başka yerden kendi tapusuna aldırabiliyor ama çok az sayıda karşılaşıyoruz bu durumla. Listelerimizin normalde muhtarlığa asılması gerekli fakat çoğu zaman köylerimizde muhtarlık kapanabiliyor. O yüzden köy kahvelerine asıldığı oluyor. Böylece tüm vatandaşlarımız, her şeyi net bir şekilde öğrenebiliyor.” dedi.

Aynı zamanda Sarıbeyli Köyü Muhtarı da olan Şahin Arslan, “Genç jenerasyon, interneti bildiği için e-devlet üzerinden oy kullanacağı yeri öğrenebiliyor. Ama bizim köylerimizdeki nüfusun tamamı yaşlı. Mesela benim köyümün en genci 70 yaşında, köyde en genç vatandaş olarak ben varım.”

Seyyar sandık başvurularının ise 17 Ocak tarihine kadar yapılabildiğini ifade eden Arslan, “Seyyar sandıkta, köylerimizde eğer oy kullanacak kişi gelemeyecek durumdaysa; var olan ikinci bir sandığımız yetkililer ile beraber götürülüyor.” şeklinde konuştu.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin yapmış olduğu bilgilendirmede ise şu ifadeler yer aldı:

“Seçmen Kaydınızı;

  • Muhtarlık Bölgesi Askı Listesinden
  • e-Devlet Kapısından
  • www.ysk.gov.tr adresinden
  • YSK Mobil Uygulamasından

444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezinden kontrol edebilirsiniz.

Seçmen Kütüğüne kayıtlı değilseniz ya da seçmen kaydınızı güncellemek istiyorsanız, 4 Ocak 2024-17 Ocak 2024 tarihleri arasında önce nüfus müdürlüklerine daha sonra onaylı adres beyan formunun bir örneğini ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına bizzat teslim edebilir ya da nüfus müdürlüğünce gönderilmesini talep edebilirsiniz”

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş