Seçmen beyannamesi masaya yatırıldı

Kent Konseyi Seçmen Beyannamesi Çalışma Grubu tarafından oluşturulan ve bir süredir tanıtımları yapılarak halkın ve kurumların görüşleri istenen “Çanakkale kenti seçmen beyannamesi” dün gerçekleştirilen Kent Konseyi Genel Kurulu`nda masaya yatırıldı.

725
 
 
 
Çanakkale Kent Konseyi Seçmen Beyannamesi Çalışma Grubu, çalışmalarını tamamlayarak oluşturduğu taslak metni Kent Konseyi Genel Kurulu`na sundu. Sen gerçekleştirilen ve yoğun bir katılıma sahne olan Kent Konseyi Genel Kurulu`nda “Çanakkale kenti seçmen beyannamesi” tartışıldı. Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkanvekili Fatma Sağlam Olcaytu ile birçok kurum ve kuruluşutun temsilcisi katıldı. Genel kurul, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Saim Yavuz`un açılış konuşmasıyla başladı. Yavuz, Aralık ayından bu yana Kent Konseyi`nin yaptığı çalışmaları aktarırken, Kent Konseylerinin katıldığı toplantılarda alınan kararlar ve gündeme getirelen konularla ilgili bilgiler verdi. Yavuz, “Çanakkale kenti seçmen beyannamesi” ile ilgili olarak da yaptığı açıklamasında “Seçmen beyannamesinin taslak metni 486 kişiye elden olmak üzere toplam bin 700`ü aşkın ilgilisine mail yoluyla gönderdik. Yani bin 300`ü aşkın ilgiliye gönderdiğimiz maillerden bin 200`ü aşkın kişi de geri dönüş yapmıştır. Bu süreç içinde gerek yerel gazete haberleri, gerek broşür dağıtımı gerekse afiş yoluyla konunun bilgilendirmesini sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da, buradan çıkacak karar ile oluşturulacak seçmen beyannamesi gerek brüşor dağıtımları gerekse site ve apartman toplantıları ile geliştirilecektir” dedi.
 
 
“Bu bir bildirgedir”
Çanakkale Kent Konseyi Seçmen Beyannamesi Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Engin Balıkçı, “Çanakkale kenti seçmen beyannamesi” ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında beyannamenin konsepti konusunda bilgiler verdi. Balıkçı, “Çanakkale`de yaşamlarını sürdüren vatandaşlar olarak yerel yönetim seçimlerine on ay kala, kentimizi yönetmek için kentin `belediye başkanı ve belediye meclis üyesi` olarak bütün adaylara iletilmek üzere; iyimser ve gerçekleştirilebilir bir seçmen beyannamesi hazırladık. Yerel yönetim için başkanlık veya meclis üyeliği aday olacaklardan; bütün hak, özgürlük, fırsat ve olanakların, bütün bireylere cinsiyet, yaş, köken, inanç, sosyal ve ekonomik durum ve politik ayrım gözetmeden, eşit olarak sağlanmasını ve uygulanmasını mutlaka istiyoruz. Hazırlanan `Çanakkale kenti seçmen beyannamesi` kentin tüm sorunlarını listeleme ve onlara çözüm bulma iddiasında, işlevinde değildir. Bu `beyanname`, Çanakkale Belyediye başkanı ve belediye meclis üyesi olacak tüm adayların hem seçim öncesi çalışmalarında hem de seçildikten sonraki çalışmalarında temel alabileceği ve kentlilerin bu prensipler çerçevesinde uygulamaları takip ederek denetleyebileceği bir `bildirge` niteliğindedir” dedi. Konuşmanın ardından kendilerine dağıtılan seçmen beyannamesi ile ilgilg örüş ve önerileri olan genel kurul üyelerinin konuşmalarının ardından genel kurul sona erdi.
 
Paylaş