havadurum

SEÇKİNDER basınla tanıştı

Çanakkale`de sağlık alanında çalışanlar tarafından kurulan Sağlık Eğitim Çevre Koruma Derneği (SEÇKİNDER) yeni binasında basın mensupları ile buluştu.

945
 
Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu`na (ESAFED) bağlı olan ve 17 ilde hizmet veren derneğin 18’sinin Çanakkale’de açıldığını belirten SEÇKİNDER’in başkanı Uz.Dr.Murat Çetin derneğin kurulma amacı ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Derneğin sağlık alanında çalışan hekim, hemşire, diş hekimi, eczacı gibi gönüllülerden oluştuğunu ve tüm sağlık çalışanlarını aynı çatı altında buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Çetin hedeflerinin kendi dinamiklerine hizmet içi eğitim vermenin yanında, ulusal ve uluslararası bazda sağlık ve eğitim hizmeti alma konusunda yardıma ihtiyacı olan kesime ulaşmak olduğunu kaydetti. Çetin dernek olarak son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiili eylemleri şiddetle kınadıklarını belirterek : “ Bu yaklaşımın altında cahillik, eğitimsizlik ve hoşgörü yatıyor. Bir doktor kolay yetişmiyor. Bizler ne olursa olsun insanları eğitmek ve kalplerine hoşgörü tohumları atmak durumundayız” dedi.
 
SEÇKİNDER’den sünnet merasimi
Çetin, SEÇKİNDER Derneği olarak ilerde gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler hakkında da bilgi verdi. Fevzipaşa Atatürk Caddesi’ndeki çocuklara ulaşmak istediklerini belirten Çetin Valilik ve Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile Topluma Kazandırma Projesi kapsamında çocuklara sünnet merasimi yapacaklarını, çeşitli teorik ve pratik eğitimler düzenleyeceklerini ve okul, kırtasiye gibi masraflarına katkı sağlayacaklarını belirtti.
 
Somali ve Sudan’a sağlık yardımı
Çetin ESADED öncülüğünde Somali ve Sudan’a yardım eli uzatacaklarını da belirterek Somali’de 3000 metre karelik prefabrik bir hastane kurulacağını ve montajının bitmek üzere olduğunu belirtti. Çeşitli branşlarda 14 uzman doktorun Somali’ye gideceğini ve tedavinin yanı sıra mesleki eğitim vereceklerini belirten Çetin Sudan’da güneş ışınlarının etkisiyle katarakt hastalığına maruz kalan 300 göz hastasına da katarakt projesi kapsamında yardım eli uzatacaklarını söyledi.
Paylaş