Seçim Kurulundan itirazlara ret geldi

1200

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Kongrede, mavi listeyle seçime katılan Metin Ümit Ural’ın listesi 258 oy seçimi kazandı. 254 oy alan İsmet Güneşhan ise görevini Metin Ümit Ural’a devretti. Ancak kongrenin yankıları seçim oylamasının tamamlanmasından sonra da sürdü. Oylama sonucunda İl Başkanlığı, İl Yönetimi ve İl Disiplin Kurulunu Metin Ümit Ural’ın mavi listesi kazanırken, Kurultay Delegelerini ise İsmet Güneşhan’ın ekibi kazandı. 28-29 Mart tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek Büyük Kurultay’da Çanakkale’yi İsmet Güneşhan ve ekibinin temsil edeceği açıklanırken, kongre sonrasında hem mavi liste hem de beyaz liste Merkez İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Mavi listenin Kurultay Delegeleri üzerinden itirazda bulunduğu, beyaz listenin ise çiziklerin çokluğu nedeni ile oyların yeniden sayılması talebiyle itiraz ettiği öğrenildi. 

 
Seçim Kurulu itirazları reddetti
24 Şubat Pazartesi günü yapılan itirazlar, dün değerlendirilerek karara bağlanarak iki listenin de itirazları reddedildi. Buna göre, seçim sonucunda olduğu gibi; Kurultay Delegeleri İsmet Güneşhan ve ekibinde kaldı. İl Başkanlığı, İl Yönetimi Ve Disiplin Kurulunu ise Metin Ümit Ural’ın listesinin kazandığı öğrenildi.
 
Güneşhan, il yönetimini bir kişiyle deldi 
Bu sonuçların ardından, il yönetimini Metin Ümit Ural’ın mavi listesi kazanırken, yapılan incelemelerin ardından il yönetimine İsmet Güneşhan’ın mavi listesinden bir kişinin girdiği, bir kişinin ise aynı oyu olan adaylar arasında yapılacak kura çekimi ile belirleneceği öğrenildi. 
Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun kararının ardından, Güneşhan ve ekibinin nasıl bir yol haritası izleyeceği henüz bilinmiyor. İl Seçim Kurulu’na itiraz yoluna gidilip gidilmeyeceği henüz netlik kazanmazken, Metin Ümit Ural ve ekibinin mazbatalarını alacakları öğrenildi… 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş