havadurum

Seçim bitti, nerede kalmıştık?

Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu`nun Çanakkale ve çevresindeki çeşitli maden için verilen “ÇED gerekli değildir” ve “ÇED olumlu” kararlarına itiraz edeceği öğrenildi. Yenice Yeşilköy`deki Kuvars Madeni, Yenice Namazgah Köyü`ndeki feldspat madeni ve Lapseki Şahinli`deki altın madeni itiraz edilecekler listesine eklendi.

1034
Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, Çanakkale İdare Mahkemesi`ne yeni dava süreçleri için başvurmaya hazırlandığı öğrenildi. Altın, gümüş, feldspat ve kuvars gibi çeşitli madenlere karşı, doğanın ve hayatın geleceğinin savunulması, yeraltı ve yerüstü kaynakların korunması noktasında çevre örgütleri ile birlikte hareket eden Çanakkale Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, mücadelesini sürdürüyor. Bir süredir seçim nedeni ile kent gündemine gelmeyen çevre sorunlarına karşı, seçimlerin ardından mücadele daha da yükseltiliyor. Son dönemde Çanakkale merkez ve ilçelerinde çeşitli maden şirketlerinin aldığı “ÇED gerekli değildir” kararları ile “ÇED olumlu” kararlarına karşı dava sürecinin başlayacağı öğrenildi. Kentin başta su kaynakları olmak üzere birçok doğal değerini tehdit eden madencilik faaliyetleri ile hukuki mücadelenin artarak süreceği bildirildi.
 
Yenice`de kuvars
Yenice`ye bağlı Yeşilköy mevkiindeki yapılması planlanan “kuvars ocağı” projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na sunulan başvuru dosyasının incelendiği ve değerlendirildiği öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü sitesinden yapılan duyuruya göre; ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince ilgili projesine “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği bildirildi.
 
Yenice`de feldspat madeni
Yenice`ye bağlı Namazgah Köyü mevkiinde yapılması planlanan “Feldspat Ocağı Kapasite Artırımı” projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na sunulan başvuru dosyasının da incelendiği ve değerlendirildiği öğrenildi. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Feldspat Ocağı Kapasite Artırımı projesi`ne “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ifade edildi.  (Seçkin Sağlam)
Paylaş