Seçim bitti, geçim derdi başladı

Çanakkale`de yerel seçimlerin ardından sessizliğe bürünen Çarşı Caddesi`nde yaprak kımıldamıyor. Piyasalarda ekomomik anlamda durgunluk yaşanırken, Çanakkale piyasaları da yerel seçimlerin bitmesiyle eski günlerine geri döndü.

942
 
Yılbaşından bu yana heyecanla beklenen yerel seçimler ve Mart ayıyla başlayan seçim kampanyaları ile bir nebze de olsa ekonomik krizi unutmaya çalışan, liderlerin verdiği mesajlarla umutlanan, adayların verdiği iş sözleri ile oyalanan Çanakkale halkının gündeminde, artık seçim değil geçim derdi var. Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar ile esnaflar geçim telaşına düştü. Çanakkaleliler, cadde ve sokaklarda seçim sonuçlarını tartışmak yerine durgunluk yaşanan ekonomiye kilitlendi. Piyasada durgun bir dönemin yaşandığına dikkat çeken işadamları, bu durumdan endişe duyduklarını dile getirdiler.
 
 
Çarşı da yaprak kımıldamıyor
Çanakkale`de yerel seçimler öncesi hareketlilik yaşanan çarşıda da sessizlik hakim. Her gün vatandaşlarla dolup taşan Çarşı Caddesi`nde yerel seçimlerin ardından in cin top atıyor. Bazı mağazalarda ürünler etiketin yarısına satılmasına rağmen vatandaşların ilgi göstermemesi dikkat çekerken, dün çoğu mağazanın boş olduğu gözlemlendi. Vatandaşlarla tıklım tıklım dolan bazı mağazalar bile dün müşteri bekledi.
 
 
Esnaf durgunluktan yakındı
Piyasalarda adeta yaprak kımıldamazken Çanakkale esnafı, yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte güne işsizlik şikayetiyle başladı. Genelde vergi ayı olarak nitelendirilen Mart ayında iş sıkıntısı yaşandığını; ancak Nisan ayı ile birlikte normale dönüldüğünü belirten esnaf, bazı ürünlerde yapılan indirimi ise alışveriş canlılığı için bir umut ışığı olarak görüyor.
 
 
 
Vatandaş harcama yapmaktan kaçınıyor
Çanakkaleli vatandaşlar ise maddi açıdan herhangi bir sıkıntı çekmemek için harcama yapmaktan kaçınıyor. Seçimlerin ardından geçim derdine düşen vatandaşlar, bütçelerini düzene sokmak için kıyafet ve benzeri alışverişlerini durdururken, sadece evde tüketilen temel gıda maddelerine yöneliyor.
Paylaş