havadurum

Sayıştay Eleme Sınavı Sonuçları Açıklandı! 2023-Sayıştay Eleme Sınavı’nda Kaç Kişi Başarılı Oldu?

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (2023-Sayıştay Eleme) sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. 3 Eylül 2023 tarihinde uygulanan sınava 8 bin 212 aday katıldı. Sınavda başarılı olan aday sayısı ise sadece 62 oldu.

2217


Sayıştay eleme sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanlığı, 2023-Sayıştay Eleme Sınavı Sonuçları’nın açıklandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuç sayfası adresinden erişebildiler.

Sayıştay eleme sınavında başarı oranı yüzde 0,75

Sayıştay Başkanlığı, 2023 yılında Sayıştay Denetçi Yardımcısı alımı için 100 kontenjan açıklamıştı. Bu kontenjanın yüzde 70’i için ÖSYM tarafından yapılan eleme sınavına, 8 bin 212 aday başvurmuştu. Sınava giren adayların yüzde 0,75’i yani sadece 62 kişi başarılı oldu. Başarılı olan adaylar, Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılacak mülakat sınavına katılma hakkı kazandı.

Sayıştay eleme sınavında sorulan sorular ve cevap anahtarı

ÖSYM, Sayıştay eleme sınavında sorulan soruların tamamını ve cevap anahtarını [soru kitapçığı] olarak yayımladı. Adaylar, sorulara verdikleri cevapları ve doğru cevapları karşılaştırarak performanslarını değerlendirebildiler. Sınava itiraz etmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin [itiraz sayfası] üzerinden başvuru yapabildiler.

Sayıştay eleme sınavında en yüksek ve en düşük puanlar

ÖSYM, Sayıştay eleme sınavının sonuç belgesinde adayların ham puanlarını ve yüzdelik dilimlerini gösterdi. Sınava giren adayların en yüksek ham puanı 85, en düşük ham puanı ise 0 oldu. Yüzdelik dilimlerine göre ise en yüksek puan alan adayın yüzdelik dilimi 99,999, en düşük puan alan adayın yüzdelik dilimi ise 0 oldu.

Sayıştay eleme sınavının ardından yapılacak işlemler

Sayıştay eleme sınavında başarılı olan adaylar, Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılacak mülakat sınavına katılacaklar. Mülakat sınavının tarihi ve yeri henüz açıklanmadı. Adayların Sayıştay Başkanlığı’nın [resmi sitesi]ni takip etmeleri gerekiyor. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar ise Sayıştay Denetçi Yardımcısı olarak atanacaklar. (Haber Merkezi)

Paylaş