havadurum

Saygı ve özlemle anıyoruz

372
İki sene önce vefat eden eski Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Telat Koç için anma töreni düzenlendi. Eşi Havva Koç ve oğlu Güneş Koç`u sevenleri yalnız bırakmadı. Anma törenine Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Güler Koçer, CHP milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel, CHP il yönetimi, çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı. Burada konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, "Kendisini tanıdığımız günden bugüne hep enerjik güler yüzüyle, aktif pozitif davranışıyla, bize her zaman önder olmuş bir dosttu. 2 dönem Eğitim-Sen şube başkanlığı yapmıştı. Onu daima otobüsün içinde eylemlere giderken elinde notlarla, gördük. Yaşantısının her anında mücadelesi sürdü. Siyasetle de uğraşırdı. ÖDP ve CHP`de çalıştı. Yaşamın her alanında vardı. İda`da, Kazdağları`nda, Gezi`de; haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı emek ve demokrasi mücadelesinde hep birlikteydik. Birçok mahkemede beraber yargılandık. Tüm davalarından aklanarak çıktı. Mücadelesinde hep haklı çıktı" dedi. Anmada, Telat Koç`un ailesi, sevenleri ve mücadele arkadaşları konuşarak, onu andı. 
 
"Telat Koç mücadele insanıydı"
Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Telat Koç`un kente ve ülkeye çok büyük katkıları olduğunu belirterek, "Mücadele insanıydı. Özgür bir akademisyendi. Yaşadığı kentin ve ülkenin sorunlarına sonuna kadar sahip çıkan ve aklı bilimi öne çıkartarak, sorgulayan, araştırma ve yayınlar yapan, mücadeleye önemli katkılar sunan yürekli, bağımsız bir akademisyendi. İçinde bulunduğumuz kentin tek içme ve kullanma suyu olan Atik hisar barajı havasında yapmış olduğu akademik çalışmalar, su kaynağımızı korumak için verdiğimiz mücadeleye çok önemli katkılar sunmuştur. Prof. Dr. Murat Türkeş ile birlikte; Kazdağları ve Biga yarımadasının yalnızca Kazdağları tepesinden ibaret olmadığını, yapmış olduğu akademik çalışmalarla kanıtlayarak bilim camiasına kabul ettirmiştir. Yapılan çalışmalar, hukuki mücadelemizde en önemli argümanımız olmuştur" sözlerine yer verdi. 
 
"Babam mücadele sevgisiyle herkese örnek oldu"
Telat Koç`un oğlu Güneş Koç ise babasının herkese örnek olduğunu belirterek, "Fikirleriyle yaşamış ve fikirleriyle yaşatacağımız babamın anmasına hoş geldiniz. Sizi birlik ve beraberlik içinde görmek de ayrıca mutluluk veriyor. Babam mücadele sevgisiyle herkese örnek oldu. Herkesin kalbini fethederek mücadelesini sürdürdü. Babam herkesin sağlığına, sevgisine inanırdı. Düşüncelere bakmazdı. Herkesi bir çatı altında toplamak isterdi. Siyasetten önce insanlığa bakmıştır. babam önce birlik olmayı önemseyen bir insandı. Herkesin iyi olmasını dilerdi" diye konuştu.
 
"Hep yanımızdaydı"
Geçmiş dönem Eğitim-Sen Başkanlığı yapan Filiz Savaş, Koç`un emek ve demokrasi mücadelesinden asla geri durmadığına dikkat çekerek, "Emek ve mücadele yolunda hep yanımızdaydı. Hep birlikteydik. Koç`un kendine biçtiği misyon adalet, hukuk ve özgür bir yaşamdı. Halk için Türkiye için çalıştı. Hep kendini öne attı. Çok cesur bir insandı. Bir araya geldiğimizden biz dertlerden bahsederken, o hep sağlık var yeter derdi. Düşüncelerini hayatına yansıtmış sayılı kişilerdendi." Sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş