Savran’dan Özkurnaz’a cevap

Çanakkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yrd. Doç. A. Ferhan Savran, Tarım Kooperatifleri Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz’a yanıt verdi.

686
Kendisine yöneltilen eleştirilere düzenlediği basın toplantısında cevap veren Başkan Ferhan Savran; “Malumunuz kendisi uzun bir aradan sonra basılı ve görsel basında yer almayı başarmış ve bu arada benimde yer almamı sağlamıştır. Ne de olsa reklamın iyisi kötüsü olmaz. Anlaşılan Köy Haber Gazetesindeki makalemde kendisi hakkında yazmış olduğum yazıya üzülmüş. Hatta basın açıklamasında cahillik ile suçlamış. Adını sadece soyadı ile belirtmeme kızmış. Ancak ulusal basılı ve görsel yayınları takip etse, orada kamuoyuna mal olmuş şahsiyetlerin sadece soyadları ile bahsedildiğini görebilirdi. Örnek: Sayın Baykal, Sayın Erdoğan, Sayın Arınç gibi. Ben kendisini kamuoyuna mal olmuş kişi olarak önere etmeye çalışırken kendisi yanlış anlamış. Kendisinden buradan özür diler bundan böyle tam ismi ile hitap edeceğimi beyan ederim” dedi.
 
ÇOMÜ Rektörü Laçiner ve savcılığa şikayet eden Özkurnaz’ın hemen her olayda bu yola başvurduğunu ifade eden Savran; “Sayın Mehmet Özkurnaz aynı zamanda beni Sayın Rektörümüz ve savcılığa şikayet etmiştir. Bu şikayet tavrını hemen her benzer olayda kullanmaktadır. Bundan iki üç yıl önce de beni geçmiş rektörümüz Sayın Ali Akdemire` de şikayet etmişti. Yanlış hatırlamıyorsam Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan`ı da balıkçı barınakları konusunda basın aracılığı ile savcılığa şikayet etmişti. Bu arada şikayet etmiş olduğu konu da mesnetsizdir. Çünkü bahsi konu olan sınırlamalar 657 sayılı devlet memuru kanunu tabii olan memurlar için geçerlidir. Ben ise 2547 sayılı kanuna tabii olduğum için bu sınırlama geçerli değildir. Bunu Tarım Bakanlığı kontrolörlerine defalarca sordum. Çünkü konu hassas idi” diye konuştu.
 
Savran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tar-Koop hakkındaki görüşlerime gelince halen yazdıklarımın arkasındayım. Yıllarca Genel başkanlığını yaptığınız bir kurumun Başkanlığını kaybedince bu kuruluştan ayrılarak yeni bir kuruluşa başvurmanız gene doğru gelmiyor. Bence Köy-Koop çatısı altında mücadeleye devam edilmeliydi. Bu sizin yaptığınız emsal teşkil ederek buna benzer pek çok kooperatif bir araya gelerek farklı isimlerde genel merkez kurulabilecektir. Çünkü yasal olarak yedi birim kooperatif bunu yapabilir. Ama ne kadar etkin olur o tartışılır. Bu arada ben yazımda Tar-Koop `u küçümsemedim. Burada da algı hatası olmuş. Tar- koop il ilgili konularda da ben kendisine bilmediğim konuları sormuştum bunlara da cevap vermiş böylece kamuoyu da konuyu daha iyi anlamıştır. Kendisine bu açıdan da teşekkürü bir borç biliriz.”
Paylaş