havadurum

Savcılık soruşturma başlattı

Esenler Mahallesi`ndeki Ömer Mart Ortaokulu karşısında bulunan ve İl Jandarma Komutanlığı`na ait olduğu öğrenilen halı sahada oynarken kale direğinin üzerine düşmesi ve başına aldığı darbe sonucunda tedavi gördüğü Devlet Hastanesi`nde yaşamını yitiren T.Ç olayı ile ilgili savcılığın soruşturma başlattığı öğrenildi. Önceki günlerde bölgede inceleme yapan savcılığın, konuyla ilgili bazı isimlerin ifadesini aldığı ileri sürüldü.

632
Esenler Mahallesi`nde bulunan İl Jandarma Komutanlığı`na ait olduğu öğrenilen halı sahada, arkadaşları ile oynarken başına kale direği düşmesi sonucu ağır yaralanan ve Çanakkale Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınan ve burada yaşama veda eden 12 yaşındaki T. Ç olayı ile ilgili savcılık soruşturma başlattı. Olayın hemen ardından İl Jandarma Komutanlığı`nın inceleme ve soruşturma yaptığı, ardından da Cumhuriyet Savcılığı`na intikal eden konuyla ilgili olarak soruşturma açıldığı öğrenildi. İki günlük yaşam mücadelesini kaybederek, daha 12 yaşındayken hayata veda eden T.Ç, hem ailesini tarifsiz acılara boğdu hem de olayı duyan tüm kent halkını üzdü. T.Ç`nin cenazesi önceki gün kaldırılarak, son yolculuğuna uğurlandı.
 
Savcılık inceleme yaptı
Konuyla ilgili olarak savcılığın soruşturma başlattığı, olay yerinde inceleme yaptığı ve halı saha ile ilgili yetkililerin ifadesini aldığı öğrenildi. Soruşturma süreci devam ederken, olayla ilgili olarak gerekli inceleme ve tahkikatın yapılmasının ardından dava sürecinin başlayacağı ileri sürüldü. Jandarmanı da kendi içinde soruşturma yürüttüğü de iddia edildi. Yetkililerden konuyla ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmazken, soruşturma sonunda gerekli açıklamaların yapılacağı ileri sürüldü.
 
Vatandaş tepkili
Bölgede yaşayan ve olayı duyan Çanakkaleliler ise tepkili. Bir kale direğinin daha 12 yaşındaki bir çocuğun üzerine nasıl devrilebileceğine anlam veremeyen Çanakkaleliler, böylesine bakımsız ve ilgisiz bir halı sahanın faal olmasına da tepki gösterdiler. Kentliler, “Bu olayla ilgili sorumluların bulunmasını ve adalete hesap vermesini istiyoruz” dediler.
Paylaş