havadurum

Savaş "1 Mayıs'ı coşkuyla kutlayacağız"

1420

 1 Mayıs İşi ve Emekçi Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de kutlanacak. Çanakkale emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlene 1 Mayıs kutlamaları 1 Mayıs Çarşamba Günü eski Salı Pazarı’nda saat 13:00’da toplanmayla başlayacak. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapılacak. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda miting e konser yapılacak. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Filiz Savaş, 1 Mayıs’ın tüm yurtta olduğu gii Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacağını belirtti. Tüm Çanakkale halkını 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutlamaya çağıran Savaş; “Bayramımızı Çanakkale’de güçlü bir şekilde kutlayacağımıza inanıyorum” dedi. Savaş; “Emek Örgütleri Konfederasyonları birlikteliği ile tüm Türkiye’de 1 Mayıs’ı güçlü bir şekilde kutlamak için açıklamalarını yapıldı. Bizde, eş zamanlı ‘Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri’ ile birlikte bir buçuk ay önce toplantımızı yaptık ve çalışmalarımızı balattık. Artık son aşamaya geldik” dedi.

 
“Hükümet, emekçinin kıdem tazminatına göz koydu”
Savaş; “Bu yıl özellikle 1 Mayıs’ın daha güçlü olması önemli. Hükümet, emekçinin kıdem tazminatına göz koydu. Bu kıdem tazminatını emekliliklerimize vermemeyi düşünüyorlar. Bu nedenle biz sesimizin daha güçlü çıkması için örgütlenmemizi daha sıkı tutuyoruz. Bütün emek örgütleri, siyasi, örgütler, dernekler, hep beraber 1 Mayıs Çarşamba günü saat 13:00’de, eski Salı Pazarında toplanarak, Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceğiz. Cumhuriyet Meydanı’nda yerel gurubumuz Grup Mektup tarafından bir konser verilecek” dedi.
 
“Hepimiz orada olacağız”
Tüm Çanakkale halkını 1 Mayıs’a çağıran Savaş; “Bayramımızı Çanakkale’de güçlü bir şekilde kutlayacağımıza inanıyorum. Halkımızı bilgilendirip, 1 Mayıs bayramına davet etmek amacı ile her gün stant açıyoruz. KESK önderliğinde, emek örgütleri olarak Kordonda, Kepez Pazartesi Pazarı’nda stantlarımızı açtık. Çarşamba günü hep berber, bütün emek örgütleri ile birlikte emekçiler, işçiler, kamu personeli, işsizler, öğrenciler… bütün Çanakkale halkı, hepimiz orada olacağız ve 1 Mayıs İşçi Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş