havadurum

Satar; “Çevre mitingine destek veriyoruz...”

Makine Mühendisleri Odası 58. Dönem Çanakkale İl Temsilcisi Tolga Satar ve yürütme kurulu üyeleri Tülin Dunay, Sinan Köktepe, Fatma Çevikalp, Gökhan Yılmaz Çanakkale basını ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Satar, “Etkin olarak rol aldığımız çevre platformunun bileşenleri ve duyarlı insanlar olarak su havzalarımız üzerinde planlanan çevresel yıkım projelerine karşı yöre halkı ile birlikte, yan yana mücadele vermek üzere 3 Haziran Pazar günü Etili`de yapılacak mitingde sizlerinde katılımı ile bir arada olmak istiyoruz” dedi.

497
 
Makine Mühendisleri Odası 58. Dönem Çanakkale İl Temsilcisi Tolga Satar ve yürütme kurulu üyeleri Tülin Dunay, Sinan Köktepe, Fatma Çevikalp, Gökhan Yılmaz Çanakkale basını ile bir araya geldi. TMMOB tarafından 19 Mayıs 2012 tarih ve 503 nolu kararıyla Çanakkale il koordinasyon kurulu sekretaryasının temsilciliğe verildiğini ifade eden Başkan Tolga Satar; “2011 yılının kasım ayında değişen asansör- bakım ve işletme yönetmeliğine göre asansörlerin yıllık kontrollerinin a tipi muayene kuruluşları tarafından yapılması gerekli hale gelmiştir. Bu kapsamda odamız 2012 yılı asansör periyodik kontrolleri için Çanakkale, Gelibolu, Bayramiç ve Kepez belediyeleri ile protokoller imzalanmış, yaklaşık 2000 adet asansör bu protokol çerçevesinde kontrolleri yapılmaktadır” dedi.
 
“Çevre mitingine destek veriyoruz”
Çanakkale il temsilciliği bünyesinde kayıtlı 212 üyeleri olduğunu ifade eden Başkan Tolga Satar; “Üyelerimizin mesleki alanlarındaki ulusal ve uluslararası yeni gelişmeleri izleyebilmeleri, mesleki sorunların dile getirebilmeleri, ilgili alanlarda politikaların oluşturulması amacı ile kongre, kurultay, sempozyum, fuar ve benzeri düzenlemek, üyelerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak görevleri arasındadır” dedi.
 
Başkan Satar şunları söyledi; “Odamız, çok çeşitli alanlarda gereksinim duyulan teknik hizmetleri ve eğitimleri, ülke çapında yaygın örgütlenme ağıyla üyelerinin ve endüstrinin hizmetine sunmaktadır. Odamızca sunulan teknik hizmetler, belgelendirme faaliyetleri ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığı sağlamak ve güvenirliliğini artırmak amacıyla Türkiye Akreditasyon Kurumuna (TÜRKAK) akredite ettirilmiştir. Akredite bir kuruluş olarak, kaldırma makine ve ekipmanlarının, basınçlı kapların periyodik kontrolünü yapmakta, çevre ölçüm ve analizleri, muayene kuruluşu, kalibrasyon labarotuvar1 olarak sanayiden gelen taleplere hızlı şekilde yanıt vererek; bağımsız, tarafsız ve güvenilir bir şekilde uzman personeli aracılığıyla sunmaktadır. 2011 yılının kasım ayında değişen asansör- bakım ve işletme yönetmeliğine göre asansörlerin yıllık kontrollerinin a tipi muayene kuruluşları tarafından yapılması gerekli hale gelmiştir. Bu kapsamda odamız 2012 yılı asansör periyodik kontrolleri için Çanakkale, Gelibolu, Bayramiç ve Kepez belediyeleri ile protokoller imzalanmış, yaklaşık 2000 adet asansör bu protokol çerçevesinde kontrolleri yapılmaktadır. Lpg sızdırmazlık kontrolleri temsilciliğimiz tarafından yapılmaya devam etmektedir. Ayrıca yürütmesinde etkin olarak rol aldığımız çevre platformunun bileşenleri ve duyarlı insanlar olarak su havzalarımız üzerinde planlanan çevresel yıkım projelerine karşı yöre halkı ile birlikte, yan yana mücadele vermek üzere 3 Haziran pazar günü Etili`de yapılacak mitingde sizlerin de katılımı ile bir arada olmak istiyoruz.”
Paylaş