Sarıbaş "Şehrin sorunlarının gündeme gelmesinden mi korktunuz?"

480

Ak Parti İl Başkanlığı Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birim Başkanı Halil Sarıbaş, Çanakkale Kent Konseyi başkanı ve yönetim kurulunun istifası nedeniyle açıklamada bulundu. Sarıbaş, "CHP`li yerel yönetim tarafından yapılan baskılar ve engellemeler sonucunda istifa eden kent konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin aynı zamanda yeni kurulabilecek bir yönetimin entelektüel açıdan kente faydalı olabileceğini düşünerek bu görevlerinden feragat ettiklerini biliyoruz" sözlerine yer verdi.

 
"Kent Konseyi anlamlı projelere imza atmaya çalışmıştır"
Sarıbaş, "Son dönemde de kent konseyi yönetimi ve alt birimleri bu amaç doğrultusunda anlamlı projelere imza atmaya çalışmıştır. Daha önceki dönemlerde kurulamayan valilik ve resmi kurumlar ile olan koordinasyonlar ve aynı zamanda üniversite ile de işbirliği için karşılıklı yapılan protokoller kentimizin gelişimi için önemli adımlardı. Sürecin bu şekilde ilerlemesi tüm kentliler gibi bizde de heyecan yaratmıştı. Güzel ve faydalı projelerin kentimiz adına hayata geçirileceği beklentimizi arttırmıştı. Fakat CHP`li yerel yönetimin iradesi kent konseyinin bu fedakar çalışmalarını desteklemek yerine engellemesi bizi yanıltmamıştır" diye belirtti.
 
"Projenin hayata geçirilmemesi, yerel yönetimin engellemesinden dolayıdır"
Sarıbaş, Kent Konseyi`nin önemli işler yaptığını dile getirerek, "Örnek vermek gerekirse şehrin memnuniyeti üzerine planlanan ÇOMÜ Öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin işbirliği ile hazırlanıp yapılacak olan anketin sonuçları şehrin gelişimi konusunda değerli verilere ulaşılmasını sağlayacaktı. Bu anlamda üniversite ile yapılan protokol kapsamında değerlendirilen bu çalışma ve diğerleri çok önemliydi. Hayata geçirilememiş olması yerel yönetimin, bu projeleri engellemesinden dolayıdır. Ülgür Gökhan bu anketin sonucunda ortaya çıkacak şehrin sorunlarının gündeme gelmesinden mi korktunuz" diye sordu.
 
"İktidarımızın STK`lara verdiği önem ortadadır"
"Yıllar boyu süren başkanlık döneminizde şehrimize hiçbir hizmet sunamayan yerel yönetimin yapılabilecek projeler ile sunulabilecek hizmetlerin Çanakkale halkının layık olmadığını düşündünüz" ifadelerine yer veren Sarıbaş, "Her toplumda olduğu gibi STK`lar bir şehrin vizyonunun gelişmesi açısından halkın yönetimlere katılımının sağlanabilmesi bakımından en önemli kurumlardır. Her zaman bu bilinçle hareket etmiş olan hükümetimiz iktidara geldiği ilk yıllarda Kent Konseylerine resmi statü kazandırmıştır. Bu anlamda 21 yıllık iktidarımızın sivil toplum kuruluşlarına verdiği önem ortadadır. Kentimizdeki tüm STK`lar gibi kent konseyi de bizim için çok kıymetlidir" dedi.
 
"İyi niyetli ve özverili çalışmaları için teşekkür ederiz"
Sarıbaş son olarak şunları söyledi, "CHP`li yerel yönetim tarafından yapılan baskılar ve engellemeler sonucunda istifa eden kent konseyi başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin aynı zamanda yeni kurulabilecek bir yönetimin entelektüel açıdan kente faydalı olabileceğini düşünerek bu görevlerinden feragat ettiklerini biliyoruz. Kendilerine bugüne kadar yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları tüm iyi niyetli ve özverili çalışmaları için teşekkürü bir borç biliriz. Gönül isterdi ki iyi niyet çerçevesi altında ve tüm kesimleri kapsayan kent konseyi yürütme kurulu çalışmalarını tamamlayabilseydi. Biz biliyoruz ki kentlisine hizmet etmeye kendini adamış bir yerel yönetim uzun yıllardır Çanakkale`de hayat bulamamıştır. Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi önümüzdeki dönem kentimizdeki tüm sorunların çözümünün Ak Parti yerel yönetiminde bulunabileceğini Merkez ilçe Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan`ında bildiğini düşünüyoruz."
(Atilla Akın) 
Paylaş