Sarıbaş, “şeriat isteriz” bildirisini sordu

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, İstanbul’un Avcılar ilçesinde evlere “Müslüman Olmak Neyi Gerektirir?” başlıklı “şeriat isteriz” bildirisinin dağıtılmasını TBMM’ye taşıdı. Sarıbaş, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebi ile gündeme getirdiği soru önergesinde şeriat isteyenlerin cesaretlendirilmesi noktasındaki kaygısını da paylaştı.

357
Konu ile ilgili TBMM’ye soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. Yıldönümünün kutlandığı günlerde İstanbul’un Avcılar ilçesinde evlere “Müslüman Olmak Neyi Gerektirir?” başlıklı “şeriat isteriz” bildirisinin dağıtılmasıyla ilgili iddiaların doğru olup olmadığını sordu.
 
Önergede yer alan soruların İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden Sarıbaş; “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 89. Yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim 2012 günü İstanbul’un Avcılar ilçesinde evlere “Müslüman Olmak Neyi Gerektirir?” başlıklı “şeriat isteriz” bildirisinin dağıtıldığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise; Cumhuriyetimizin Kuruluşunun Kutlandığı bir günde bu densizliği yapan ya da yapanlar tespit edilmiş midir? Tespit edildi ise; bu densizliği yapanlar kimlerdir? Bu doğrultuda bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bu densizliği yapanlar, İstanbul’un merkezinde evlere bildiri dağıtma cesaretini nereden almışlardır? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Kutlanmasının ve Atatürk’ün Manevi Huzurunda çelenk konulmasının yasaklanmasının, bu tür densizlikleri yapanları cesaretlendirdiklerine katılıyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti’nin Aydınlık Yüzünü, karanlıklara gömmek isteyen şeriat özlemcilerinin, dağıttığı bu bildiride; “şeriat isteriz”, “oy kullanmayın”, “çocuklarınızı okula göndermeyin”, “Diyanetin imamlarının arkasında namaz kılmayın” şeklinde halkı isyana çağırdığı doğru mudur?” dedi.
Paylaş