havadurum

Sarıbaş’tan Başbakan’a ÇOMÜ sorusu

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, ÇOMÜ`de yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerle ilgili TBMM`ye soru önergesi verdi.

1619
Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için ÇOMÜ ile ilgili önerge veren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) çatısı altında “Ortak Akıl Derneği” adı altında bir dernek kurulup, kampüs içerisinde yer tahsisi yapılmış mıdır? Dernek bürosunun açılışında ÇOMÜ rektörünün bir konuşma yaptığı, konuşmasında anılan dernekle ‘mutabık olduğumuz çıkarlar’ sözünü sarf ettiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise dernekle, ÇOMÜ’nün mutabık oldukları çıkarlar nelerdir? Ortak Akıl Derneği’nin kuruluş amacı nedir? Dernek yönetici ve üyelerinin ÇOMÜ ile bir bağlantısı var mıdır? Derneğin ÇOMÜ rektörünün siyasi amaçları doğrultusunda hareket etmesi için talimatları doğrultusunda kurdurulduğu iddiaları doğru mudur? Dernek kurucu ve yöneticileri arasında okulla ilişkisi bulunmadığı halde, siyasi partilerde üye ve yönetici konumunda olan kişiler var mıdır? ÇOMÜ’nin resmi internet adresi nedir? ÇOMÜ’nin logosunun (13.11.2013 tarihli sayısında yer alırken, daha sonra kaldırıldığı görülmüştür) kullanıldığı  ‘comuhaber’ adlı internet sitesinin, ÇOMÜ ile kurumsal bir bağı var mıdır? Bu sitenin ÇOMÜ ile kurumsal bir bağı yok ise; anılan ‘comuhaber’ adlı site ile ‘demokratcanakkale’ adlı sitenin, ÇOMÜ Bilgi işlem Dairesi Başkanlığınca teknik destek sağlandığı iddiaları doğru mudur? demokratcanakkale adlı internet sitesinin 2011 yılından itibaren genel yayın yönetmenin Kerem İriç adlı şahıs olduğu, anılın bu şahsın, bu görevi ifa ettiği sırada, (24.07.2013 tarihinde) ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesinde 4/A’lı olarak işe alındığı, konunun yerel bir gazetede çıkan haber üzerine, 02/10/2013 tarihi itibariyle işine son verildiği iddiaları doğru mudur? Anılan kişinin Feride K.Yavaş ve Firuze Ateş sahte isimlerle, basında yazarlık yaptığı iddiaları doğru mudur? Sahte isimlerle basında yazı yazan bu şahsın, ÇOMÜ ile ne tür bir ilişkisi vardır? Bu şahsın, üniversitede işe başlatılmasında,  üniversite yönetimi ile olan ilişkinin etkisi olmuş mudur? Sahte isimlerle basında yazarlık yapan Kerem İriç adlı şahsa, demokratcanakkale, adlı sitenin genel yayın yönetmenliği görevinden dolayı, herhangi bir ödeme yapılmış mıdır? Yapıldı ise hangi yasal gerekçeyle, ÇOMÜ’nün hangi faslından ödeme yapılmıştır?” dedi.
Sarıbaş`tan 10 Ocak mesajı
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladı. Türkiye`de gazetecilerin tutuklanmasının ülke adına utanç ve yüz karası bir tablo olduğuna dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Çalışan Gazeteciler açısından baktığımızda, ülkemizde, 11 yıllık AKP döneminde de 12 Mart’ları, 12 Eylül’leri aratmayacak  durumlarla  benzerliklerle sıkça karşılaşmaktayız. Hala 10 Ocak’ın Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmasını haklı kılacak bir ortam yoktur. Ülkemizde görev yapan gazetecilerle dünya ülkelerini karşılaştırmak istediğimizde, ülkemizde göre yapmaya çalışan emekçi gazetecilerimizin, çalışma koşullarının pek de iç açıcı olmadığını görmekteyiz. Dünya ülkeleri arasında çalışan emekçi gazetecilere yapılan baskı, yayınlarına sansür koyma, gözaltına alıp özgürlükleri kısıtlanarak zindanla tıkma sıralamasında nerede ise ilk sıralarda yer almaktayız. Bu durum elbette gurur duyulacak bir durum olmayıp, utanılacak bir durumdur. Bugün itibari ile toplumu aydınlatmak, nerede bir haber var ise onu zamanında okuyucusuna ulaştırmak, halk adına haksızlığı, hukuksuzluğu, yolsuzluk ve hırsızlığı deşifre ederek gazetecilikten başka bir iş yapmayan emekçiler zindanlarda tutulmaktadır. Ne yazık ki tüm dünyada gözaltına alınıp, zindanlarda esir tutulmaktadır. Bu durum ülkemizin haber alma ve basın özgürlüğü açısından kaygı verici ve ürkütücü bir tablodur. Birileri belki bu durumdan pay çıkararak ellerini ovuşturarak sevindirebilir. Ülkemiz adına utanılacak, yüz karası bir tablodur. İşte ülkemizde çalışan gazetecilerin içinde bulunduğu böyle bir tablo karşısında 10 Ocak’ı Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlaması elbette ki mümkün değildir. Ülkemizin yüzünü karartan, boyun eğdiren bu tablo ancak Emekçi Gazetecilerin özgürlük ve hak arayışları günü olarak düzenlenen etkinliklerle yerini alabilir. Her koşulda, her ortamda, hayatlarını tehlikeye atarak, bin-bir zorluklar içerisinde dünyanın bir ucundan, yöremizden bizleri haberdar eden, dünyanın kapılarını önümüze açan, basın emekçilerimizin, çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak  “Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, haklı mücadelelerini her zaman olduğu gibi yürekten destekliyor ve her zaman yanlarında olduğumu belirtiyorum” dedi.
Paylaş