Şampiyonluk kupaları tanıtıldı

407

 Alsancak Mustafa Denizli Stadı`ndaki Alsancak Gençlik Merkezi`nde düzenlenen tanıtım programında Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı`nı tebrik edip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını rahmetle andıklarını vurguladı. Bakan Kasapoğlu, kadın voleybolunun kulüpler düzeyinde Avrupa`daki en prestijli organizasyon olan CEV Şampiyonlar Ligi`nde iki Türk takımı VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit`in final oynadığını ve VakıfBank`ın 6. kez şampiyonluğa ulaştığını ifade ederek, iki takımı da tebrik etti.

Kadın sporcuların başarısının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini dile getiren Bakan Kasapoğlu; “Devlet, hükümet ve bakanlık olarak voleybola verdiğimiz desteğin dünyada başka bir örneği yok. Biz nasıl tüm branşlara destek veriyorsak, voleybolumuzu da büyütmeye devam edeceğiz. 50`den fazla branşta Türkiye`nin 2022 yılında başarısı var. Bu yıl da aynı ivmeyle başarılar yeni rekorlarla devam ediyor. Bu rekorları nasıl 2020 Tokyo`da ilklerle, rekorlarla taçlandırdıysak, 2024 Paris`te de yeni rekorları, yeni ilkleri milletimize yaşatacağız. Bu gururu yaşatan tüm sporcularımızı, onları yetiştiren teknik adamaları ve aileleri yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

Futbol liglerinde sona yaklaşıldığını hatırlatan Kasapoğlu, kupaların 26 Mayıs`a kadar Alsancak Gençlik Merkezi`nde sporseverlerin ziyaretine açık olacağını ifade etti.

Liglere renk katan tüm takımları tebrik eden Bakan Kasapoğlu, “Spor Toto`nun sponsoru olan liglerin iki kupasıyla birlikteyiz. Süper Lig`in şampiyonu yakında belli olacak. Bakanlık olarak kupalarımızı sergileyeceğiz. 26 Mayıs`a kadar kupa burada sergilenecek. Kupayı kazanacak takımlara ve liglere renk katan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. 1. Lig`de Samsunspor şampiyon oldu. Samsunspor camiasını ve taraftarını kutluyorum. İki takım daha Süper Lig için mücadele ediyor. Hepsine başarılar diliyorum. Bu vesileyle tüm sporseverleri, İzmir Alsancak Gençlik Merkezi`mize, atölyeleriyle, bilim sınıflarıyla, e-spor sınıfından kütüphanesine, kafeteryasına kadar Türkiye`nin gururu olan bu gençlik merkezimize davet ediyorum.” İfadelerine yer verdi. #şampiyon #kupa

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı  

Paylaş