havadurum

"Saltanat ve hilafet özlemi duyanların kimi çevrelerden cesaret buldukları ortadadır"

366
Samsun`da Mustafa Kemal Atatürk`ün, 1919`da Milli Mücadele için kente ayak bastığı noktaya konulan ve kentin öne bilinen sembollerinden biri olan Atatürk Anıtı; gerici bir eylemle yıkılmak istendi. Atatürk Anıtının ayaklarına halatı bağlayıp araç ile çekmeye çalışan şahıslar gözaltına alınırken, Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ve `Onur Anıtı` olarak bilinen Atatürk anıtına yönelik saldırı tüm yurtta tepkiyle karşılandı. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Akyalçın, konuyla ilgili olarak; "Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine , özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk`ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz" dedi.
 
"Bu son ihaneti lanetlemeyi ve süreci takip etmeyi görev sayıyoruz"
Akyalçın, "Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; `Keşke Yunan kazansaydı` diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, bu çağda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi çevrelerden cesaret buldukları ortadadır.
 
Atatürkçü Düşünce Derneği; bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşı`mızın simge şehri, Atatürk`ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsun`umuzun `Onur Anıtı`na kasteden bu son ihaneti de lanetlemekte ve süreci sonuna kadar takip etmeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır. Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, biz buradayız! Kuvayı Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatan`da, (Gökte yıldız, denizde kum tükenir/Mustafa Kemal`ler tükenmez )" dedi. 
"Lanetliyoruz"
Akyalçın ayrıca, "Bağımsızlık fitilinin ateşlendiği Samsun`da, topraklarımız işgal edilmişken mal, can ve namus güvenliği kalmamış bir milleti, tekrar bağımsız bir millet yapan büyük Atatürk`ün heykeline saldırılmıştır. Bu ve bunun gibiler, 100 yıl önceki işgalcilerin işbirlikçisi hainlerdendir. Lanetliyoruz" ifadelerine yer verdi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş