"Salgında en büyük aracı muhtarlar oldu"

905

19 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinlik ve ziyaretlerle kutlandı. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı`nda Atatürk Anıtı`na çelenk sunuldu. Törene, Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile merkez ve köy muhtarları katıldı. Atatürk büstüne sunulan çelengin ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla sona erdi. Törenin ardından Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Ali Uzun, Kepez Beldesi Hamidiye Mahalle Muhtarı Ayşe Dereli, Yapıldak Köyü Muhtarı Günay Sevindik, Aşağıokçular Köyü Muhtarı Ali İnce ve Kumkale Köyü Muhtarı Fikret Kanlı Vali İlhami Aktaş`ı ziyaret ettiler. Vali Aktaş, muhtarların, demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevini yerine getirdiklerini söyleyerek kendilerine teşekkür etti. 

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; "Devletimizin yereldeki en önemli temsilcileri olan muhtarlarımız, devletimiz ve milletimiz arasında bir köprü vazifesi görüyor. Kamu hizmetlerimizin vatandaşlarımıza doğru ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasında muhtarlarımızın payı büyük. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinin başından bu yana muhtarlarımız, özellikle yaşlılarımıza ve salgına yakalananlara verilen hizmetlerin ulaştırılmasında ilgili kurumlarımızla birlikte aktif rol üstleniyorlar. Bu süreçte muhtarlarımızın özverili çalışmaları ve destekleri son derece kıymetli. Önümüzde seçimsiz geçecek 3 yıl kesintisiz bir hizmet dönemi var. Bu süreçte muhtarlarımızla güçlü bir koordinasyon içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu duygularla Çanakkaleli muhtarlarımız başta olmak üzere, tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü`nü kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyoruz" dedi. 
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Ülgür Gökhan, mesajında; "Yerel yönetimde hem sorumluluklar hem de başarı ekip işidir. Dolayısıyla kentimizin çeşitli yerleşim bölgelerinde bulunan hemşehrilerimizin sorunlarını çözen, iş ve işlemlerini yürüten, iyi günde kötü günde komşusunun yanında olduğunu bildiğim tüm muhtarlarımızı da yol arkadaşım olarak görmekteyim. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla da tüm muhtarlarımıza vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
(Ezgi Çetin)
Paylaş