havadurum

Şaibeli kömürler Trakya Üniversite’sinde inceleniyor

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk’ün gündeme getirdiği ve kamuoyunun yakından takip ettiği kömür ihalesinde yeni bir gelişme yaşandı. Kalori oranlarının tespiti konusunun yargıya intikal etmesinden sonra Trakya Üniversitesi tarafından incelenmek üzere yeni numuneler alındı.

371
 
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün’ün kömür ihalesi ile ilgili gelişmelerin ne yönde olduğunu sormasıyla yeniden gündeme gelen kömür ihalesi, mecliste tartışma konusu oldu. İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, meclis üyelerini konu ile ilgili bilgilendirirken, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ise yaşanan önemli gelişmeyi de kamuoyuna açıkladı. Bir çok kez tahlil yapılan kömürler, Trakya Üniversitesi’nde de inceleniyor.
 
İl Özel İdaresi, Çanakkale’de tartışma konusu olan kömürlerin analiz sonuçlarıyla ilgili mahkemeye tespit davası açtı. Yargıya intikal eden kömürlerin kalori oranlarının tespit edilmesi için mahkeme, Trakya Üniversitesi’nden bilir kişi tayin etti. Trakya Üniversitesi’nden Çanakkale’ye gelen bilir kişi ise okullardan aldığı kömürleri Trakya Üniversitesi’ne incelenmek üzere götürdü. Söz konusu kömürlerin Trakya Üniversitesi’nde tahlillerinin yapıldığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin; “İl Özel İdaresi tarafından okullara alınan kömürlerin analiz sonuçlarıyla ilgili mahkemeye tespit davası açılmıştır. Bunun neticesinde Trakya Üniversitesi’nden mahkeme bilir kişi tayin etmiştir. Bilir kişi tarafından 16 tane okuldan kömür alınmış, Trakya Üniversitesi’nde tahlilleri yapılıyor. En kısa zamanda bunun neticesi gelecek. Geldiği zamanda meclisimize bilgi vereceğiz” dedi. Bunun üzerine söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk ise, komisyona inanılmadığına dikkat çekerek; “Hukuk Komisyonu Başkanlığı’nda 3 tane ekip kuruldu. Bu hukuk komisyonuna inanılmıyorsa diyecek bir şey yok” şeklinde konuştu.
Paylaş