Şahin; “Birliğimiz her geçen gün güçleniyor”

TROAS Katı Atık Yönetim Birliği Meclisi üyeleri olağanüstü toplandı.

596
 
 
Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Bozcaada, Geyikli, Gülpınar, Mahmudiye, Küçükkuyu Belediyeleri ve İl Özel İdaresi tarafından kurulan Troas Bölgesi Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği’nin Olağanüstü Meclis Toplantısı geçtiğimiz günlerde Küçükkuyu’da yapıldı.
 
Troas Bölgesi Belediyeleri Katı Atık Birliği Olağanüstü Meclis Toplantısına; Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Ayvacık Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Mahmudiye Belediye Başkanı İbrahim Keskin, Geyikli Belediye Başkanı Metin Salman ve birlik üyeleri katıldı.
 
Ayvacık Belediye Başkanı ve TROAS Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Mehmet Ünal Şahin’in yönettiği olağanüstü genel kurulda; katı atık tesisinin kurulacağı bölgede yapılan fizibilite çalışmalarının onaylandığı şu an yapılan projenin ÇED raporunun onaylanma sürecinin devam ettiği, atık tesisinin kısa bir süre sonra İller Bankası tarafından ihale edilerek projelerin hayata geçirilmeye başlanacağı ve çalışmalarının tamamlandığı açıklandı. Tüm bu konuların yanı sıra birliğe bağlı olarak hizmet verecek olan ‘Tıbbi Atık Toplama Aracı’nın 2012 yılı Şubat ayı sonlarına doğru tamamen faaliyete başlayacağı müjdesi verildi.
 
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ayvacık Belediye Başkanı ve Troas Katı Atık Birliği Başkanı Mehmet Ünal Şahin; “Bölgenin en büyük sıkıntılarından biri olarak gördüğümüz evsel atıkların toplanarak çevreye, eşsiz doğal güzelliklerimize zararsız hale getirilerek biriktirilsin düşüncesiyle yola çıkarak birçok belediyenin katılımıyla kurduğumuz birliğimiz günden güne güçlenerek yoluna devam etmektedir. Bu bağlamda gelişmeler bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bizlere destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürü borç biliriz” dedi.
Paylaş