havadurum

Sağlık Müdürü Taşçı "Panik yapılmamalı, Çanakkale'den koronadan ölüm vakası yok"

2055

 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile İl Sağlık Müdürlüğü’nde resepsiyon gerçekleştirildi. Burada düzenlene toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı koronavirüs dolayısı ile açıklamada bulundu.  Korona virüsüne karşı tüm tedbirlerin alındığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çanakkale’de şu anda bir sıkıntı olmadığını, korona virüsünden kaygı duyulmasını ancak panik yapılmamasının altını çizdi. Taşçı toplantıda, yaşlı vatandaşların evden çıkmaması, maskeyi hasta vatandaşların takması, vakaların gizlenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı ve testlerin nerede yapıldığı konularına değindi. Vakaların gizlenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Taşçı testlerin nerede yapıldığı konularına değindi.

 
“Sonuçlar yüzde 99,9 negatif geliyor”
Hassas bir dönemde olduğumuzu ve herkesin panik havası yaratmadan dikkatli davranması gerektiğini belirten Taşçı; “Çalışanlarımızı koruyucu elbise giyiyor olması hasta olacağı veya olmayacağı anlamını taşımıyor. Ben çalışanımı korumak zorundayım. İhbarı aldık ve bu şekilde şüphelendiysek, koruyucu giysilerle 112’miz gidiyor. Bunu vatandaş çekip yayınlarsa çok kötü bir panik havası oluşuyor. Aslında bu gereksiz. Sonuçlar yüzde 99,9 negatif geliyor. Binde bir ihtimal bırakalım ama şu ana kadar hep sonuçlar negatif geldi.  Henüz test yapılmadığı için çalışanımızı korumak zorundayız. Ayvacık’a da, Biga’ya da şüpheli vaka başvurabilir. Umre’den gelenim var, Yunanistan’dan gelenim var. İlimiz sonuçta yurtdışı ile irtibatı olan bir yer. Korunaklı giysiyi vaka varmış gibi servis etmenin doğru olmadığının altını çiziyorum” dedi.
 
“Yaşlı vatandaşlar daha dikkatli davranmalı”
Yaşlı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Taşçı; “Yaşlı veya kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın, kıdemli vatandaşlarımızın evlerinden mümkünse çıkmamalarını istiyoruz. Evlerini çok iyi havalandırmalarını istiyoruz. Maskeyi takarak etrafına bulaştırmasın istiyoruz. Sağlıklı bir kişinin maske takmasının bir anlamı yok. Hassasiyet istiyorum. Duyarsızlaştırmayalım, panik de yapmayalım. Kaygı devam edebilir ama kaygı sadece tedbir anlamında gereklidir onun ötesinde gerekli değildir” dedi.
 
“Şu an Çanakkale’de koronadan ölen biri yok”
Testlerin il dışında yapıldığını belirten İl Müdürü Taşçı;  “Testlerimiz önce Ankara’daydı, şu an İstanbul ve İzmir’de açıldı. Bu vaka sayısına göre birkaç ilde daha açılabilir. Biz numuneyi alıyoruz, oralara gönderiyoruz. Gerekirse araç ile götürüyoruz. Test sonuçlarının dönüşü en fazla 24 saat. İlimizde sıkıntımız yok, aslında ülkemizde bir sıkıntımız yok ama hassasiyetimiz üst safhada. Çok dikkatliyiz. Hiçbirimizin ve hiçbir çalışanımızın hasta olmasını istemiyoruz. Çünkü ben bu çalışanlar ile hizmet vereceğiz. Bakanımız bir tane vakayı bile iptal etmiyor, hepsini açık açık söylüyor. Gerçek de bu. Gecenin 12 buçuğunda kamera karşısına geçip tüm dünyaya duyurdu. Bizim gizleme gibi bir durumumuz olamaz. Şu an Çanakkale’de koronadan ölen biri yok” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş