havadurum

Sağlık işçilerinden Ezine Devlet Hastanesi’ne sert çıkış!

Türkiye Sağlık İşçiler Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük ve sağlık işçileri Ezine Devlet Hastanesi’ni eleştiride bulundu. Hastanede bulunan politikaları eleştiren ve uygulanan yöntemlerin hukuksuz olduğunu dile getiren Türkiye Sağlık İşçiler Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük açıklamalarında sert sözlere yer verdi.

1256

Ezine’de bulunan sağlık çalışanları, Ezine Hastanesi’nde uygulanan işçilere yönelik baskıları eleştirdi. Uygulanan sistemin hukuksuz olduğunu dile getiren ve işçilere yönelik baskıların bulunduğuna dair eleştirilerde bulunan Türkiye Sağlık İşçiler Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük, basın açıklaması düzenledi.

“Neden işçilere baskı uyguluyorsun?

Ezine Devlet Hastanesi’nde işçilerin haklarının gasp edildiğini dile getiren ve bu sistemi eleştiren Başkan Seçkin Yörük “Ezine Devlet Hastanesi Müdürü Burak Karagöz kanun, nizam umursamadan ‘ben yaptım olacak’ kafasıyla nereye kadar böyle devam edeceksin? İkametgah değişikliğinden sonra tekrar atanarak Müdür olmak için mi uğraşıyorsun? İkametgah ile çözülecekse eğer neden işçilere baskı uyguluyorsun?” ifadelerine yer verdi.

“Haklarımız gasp ediliyor”

Ezine Devlet Hastanesi Müdürü Burak Karagöz’ü eleştiren ve haklarını gasp ettiğini söyleyen Başkan Yörük “Kamu kurumlarında çalışan işçiler olarak bizlerin bağlı olduğu iş kanunu ve toplu iş sözleşmeleri çerçevesinde çalıştırılmaktayız. Kanun koyucuların vermiş olduğu haklara bağlı olarak Ezine Devlet Hastanesi Müdürü Burak Karagöz haklarımızı gasp etmek için elinden geleni ardına bırakmıyor” dedi.

“İş huzuru ciddi anlamda bozulmaktadır”

Hastanede çalışan işçilerin zorla izine gönderildiğini ve bunun da iş huzurunu bozduğunu söyleyen Başkan Yörük “Kurumda çalışan üyelerimizin geçmiş dönemdeki izinlerini uyarılarımıza rağmen ısrarla kullandırtmak isteyip hukuksuzca üyelerimize baskı yapmaktan vazgeçmiyor. Kurumda çalışan işçilerin yasal düzenlemeler çerçevesinde hak etmiş oldukları izinleri o yıl işveren tarafından yıllık izin planlaması yapılarak kullandırılması gerekirken geçmiş dönemdeki izinleri işçi onayıyla ancak çıkartılabileceğini defalarca kendisine ilettik. Sayın müdürün işçilerin yıllık izinleri ile alakalı nasıl kendisine bir çıkar sağladığını anlamış değiliz. İşçileri zorla izne göndererek iş huzurunu ciddi şekilde bozmaktadır” sözlerini kullandı.

“Atanmada sanırım ikametgah esas alınıyor”

Hastanede atanmada ikametgahın esas alındığını dile getirerek Ezine Devlet Hastanesi Müdürü Burak Karagöz’ü eleştiren Başkan Yörük, “Kamu kurum yöneticiliğinde ehliyet ve liyakatin esas alınması gerekirken Ezine Devlet Hastanesi’ne Müdür olarak atanmada sanırım ikametgah esas alınıyor. Ezine Devlet Hastanesi Müdürü kendi çalışanlarına yapmış olduğu hukuksuzluk yetmezmiş gibi birde Seçim Sath-ı Mailine girilirken ikametgahını kurum çalışanının evinde göstererek yerel seçimlerde de hukuksuzluk yaparak kimlere yaranmaya çalışıyor?” dedi.

(Esra Güller)

Paylaş