havadurum

“Sağlık için birlikte güçlü olalım sen de destek ol”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, modern tıbbi cihazları bünyesine dâhil etmek için büyük bir yardım kampanyası başlatıyor. Kampanyanın amacı, hastaneye iki ileri teknoloji cihaz olan PET/BT kanser tarama ve Yapay Zekalı Modern MR cihazını kazandırmak. Çanakkale’de başlayacak bu kampanyanın sloganı ise "Senin Desteğin ile Daha Güçlü Bir Hastane" olarak belirlendi.

932

ÇOMÜ Rektörü R. Cüneyt Erenoğlu, kampanyanın önemini şu sözlerle vurguladı; “Hastanemizi güçlendirmek ve başta Çanakkale halkı olmak üzere tüm kamuya daha iyi, daha hızlı ve gelişmiş Sağlık hizmeti sunabilmek için bu iki cihazın alınması büyük önem arz ediyor. Cihazların ikame edileceği birimlerde gerekli hazırlıkları ve güncelleştirmeleri şimdiden sağlamış durumdayız. Cihazlarla ilgili kampanya fikri çoğulcu bir katılımla gerçekleştirilen çalıştaylarda ortaya çıktı. Bu konuda kentimizin hem ileri gelenleri hem de büyük ölçekli sanayicilerle görüştük. Halk sağlığına olumlu katkısı olacak bu süreçle ilgili duyarlılığa memnuniyetle tanık olduk. Görüştüğümüz tüm paydaşların ve gerek Çanakkale’mizde gerekse büyükşehirlerde faaliyet gösteren sanayicilerimizin destek vermeye hazır olduklarını gördük. Tüm bu olumlu yaklaşımlar bize böyle bir kampanya düzenlemek için motivasyon kaynağı oldu” dedi.

“Kampanya da halkımız için ve halkımızın desteğiyle başarılı olmak istiyoruz”

Rektör Erenoğlu, kampanyanın medya desteğini ve halkın bilinçlenmesindeki etkisini de şöyle ifade etti; “Hastanemiz başhekimliği ve hastanede görev yapan hocalarımız kampanya fikrinden duydukları büyük heyecanı bize yansıttılar. Geçmişte buna benzer başarılı kampanya örnekleri yer almakta. Biz de bu kampanya da halkımız için ve halkımızın desteğiyle başarılı olmak istiyoruz” dedi.

“Bu kampanya yalnızca üniversitemizin değil bütün kurumlarıyla şehrimizin bir kampanyası”

Rektör, yerel yönetim ve devlet kurumlarının da kampanyaya olan desteğini şu şekilde dile getirdi; “Birkaç aydır hazırlandığımız lansman toplantısı için Valilik ve belediyelerimizle de görüşmelerimiz oldu. Başlangıçtan itibaren bu kampanya yalnızca üniversitemizin değil bütün kurumlarıyla şehrimizin bir kampanyası olacağına inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Bu cihazlar hem teşhis hem de tedavi sürelerini hızlandıracak”

Kanser tedavisi ve teşhisinde yeni teknolojilerin ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken Erenoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı; “Bu cihazlar hem teşhis hem de Tedavi sürelerini hızlandıracak. Böylelikle erken yapılan teşhisler tedavi süreçlerindeki başarı oranlarını da büyük ölçüde artıracaktır” dedi.

“Kampanyanın kısa sürede tamamlanarak cihazların hastaneye kazandırılması hedefleniyor”

Rektör Erenoğlu, şunları ekledi; “Kampanyanın hedeflerine kısa zamanda ulaşılmasını ve bu cihazların en yakın sürede hizmete alınmasını umut ediyoruz. Bu süreçteki tüm destekçilerimize ve paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.

Yardım kampanyasının lansmanında, Valilik onaylı banka hesapları da paylaşılacak. Çanakkale halkının ve tüm gönüllülerin desteğiyle, ÇOMÜ Hastanesi daha güçlü ve modern bir sağlık merkezi olma yolunda ilerleyecek.

Sen de destek ol, sağlığın gücünü birlikte artıralım!

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş