havadurum

Sağlık emekçilerinden promosyon tepkisi

395
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu`na bağlı (KESK) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çanakkale Şubesi, Sağlık Bakanlığı ve Ziraat Bankası arasında imzalanan promosyon sözleşmesine tepki gösterdi. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi`nin önünde açıklamada bulunan SES Çanakkale Şubesi eş başkanı Canan Coşan, "Yoksulluk sınırının 27 Bin TL olduğu ülkemizde, kamu emekçisine her alanda kasıtlı ve planlı kaybettirilmektedir. Devletin memuru aç ya da yoksul olamaz! Devlet kendi memurunu aç ya da yoksul bırakamaz! Böylesine ciddi bir ekonomik kriz ortamında nefes olması adına aylardır beklediğimiz promosyonun fiyaskoyla sonuçlanması, onur kırıcıdır" sözlerine yer verdi.
 
"Enflasyon oranları 6 ayda bir sözleşmeye yansıtılmalı"
Coşa, "Bizlerin belirleyeceği bankalarla anlaşma yollarını sonuna kadar zorlayacağız" sözlerine dikkat çekerek, "En çok 3 yıllığına yapılmalı, Enflasyon oranları 6 ayda bir sözleşmeye yansıtılmalı, Yüzde 30 zam oranı, bankaların aşırı karları, ekonomik kriz ve enflasyon göz önüne alındığında, en düşük promosyon anlaşması 45-50 Bin TL bandında olmalı, Bankaları korumaya yönelik tek taraflı sözleşmeler yerine, emekçilerin de fesih hakkının olduğu demokratik sözleşmeler yapılmalı, Personel aleyhine cezai şartlar konulmamalı, Emekçiler tüm örgütlü yapıları (sendikaları) aracılığıyla sözleşmeye taraf olmalı, İdarenin Banka Promosyon Teklif Alma Duyurusunda tüm bu hususlar yer almalıdır" dedi.
 
"Bankalara kazandırdığımız karlara denk promosyon alabiliriz"
Coşan son olarak şu sözlere yer verdi, "Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var! Bizler birlik olursak bu oyunu bozabiliriz. Maaşımızı alacak bankayı kendimiz belirleyebiliriz. Bankalara kazandırdığımız karlara denk promosyon alabiliriz. Tüketimden gelen gücümüzü kullanarak; tüm maaşımızı çekme, kredi, kredi kartı kullanmama, ek hesap açmama, EFT-Havale yapmama gibi eylemlerle tek taraflı sözleşmeye imza atan Bankaya ve Bakanlığa da geri adım attırabiliriz. Hastane önündeki HSBC ATM`si kaldırıldı, sırada düşük teklifler vermeye hazırlanan AKBANK ve Ziraat ATM`LERİ var. Emeğin özgürleşeceği demokratik bir Türkiye yaratacağımıza olan inancımızla, sizleri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."
(Damla Yeltekin)
Paylaş