havadurum

"Sağlık camiasının karşılaştığı sorunlar vicdanları yaralıyor"

254

 Başkan Gökhan; “Nitelikli ve bilimsel bir tıp anlayışı istiyoruz”

14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kutlama mesajı yayınladı. Gökhan mesajında; “14 Mart Türkiye`de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak bilinse de 14 Martın ifade ettiği başka anlamlar da vardır. 1919’un işgal altında ki İstanbul’un da bir yurt savunma hareketidir 14 Mart. Tıp çalışanlarımızın günümüzde de toplumsal sorunların dile getirilmesini destekleyen ve bu sorunlara çözüm arayan bir oluşum içinde olduklarını görüyoruz. Barışın egemen olduğu, laik ve demokratik bir ülkede, nitelikli ve bilimsel bir tıp anlayışı istiyor ve bunun için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Ağır ve yüklü bir eğitimin yanı sıra ülkemizin nasıl daha iyi koşullara sahip olabileceği yönünde attıkları adımlarla her zaman takdiri hak eden tüm Tıp alanında çalışan emekçilerimizin Tıp Bayramlarını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Türk Sağlık-Sen; “14 Mart’ın geçiştirilmesini istemiyoruz”
Tıp Bayramı nedeni ile açıklama yayınlayan Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar; “Ülkeyi işgale karşı tepki, milletin evlatlarının vatan, bayrak ve devlet sevdasının timsali, direnişin bir kaynağıdır 14 Mart Tıp Bayramı. 14 Mart 1919’da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’de iki kule arasına dev bir Türk bayrağı asan Tıbbiyelilerin ruhu her daim canlı kalacaktır.  Türk Sağlık-Sen olarak gururla ifade etmeliyiz ki biz bu asil ruhun temsilcisiyiz. Türk devletine dışarıda kendini bilmez Avrupa ülkelerinin yaptığı düşmanlıklar, içerdeki hainlerin ülkemizi uçuruma götürmek için çırpınışları Tüm milletimizde bu ruhun her daim canlı kalmasının da zaruri olduğunu göstermektedir. Türkiye sevdasını sivil toplum anlayışının baş tacı yapan bizler; ne ülke sevdamızdan, ne ay yıldızlı bayrağımızdan ne de vatan toprağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bize bu ruhu emanet eden tıbbiyelilerin emanetlerine her zaman sahip çıkacağız. Onların ruhu şad mekanı cennet olsun. Bizler 14 Martın ruhunu tüm kalbimizde hissederken, ne yazık ki bugün o ruhun temsilcileri doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın karşılaştığı sorunlar vicdanları yaralamaktadır. Türk Sağlık-Sen olarak 2017 yılında bu konularda somut adımlar görmek istiyoruz. Sözle değil icraatla bu meselelerin kamuoyunda gündeme gelmesini bekliyoruz. Dağ gibi sorunlar ortada dururken, en güzel, en yakışıklı doktor anketleri veya övgü dolu kutlama mesajları ile 14 Mart’ın geçiştirilmesini istemiyoruz. Bu seneki 14 Mart’ın farklı olmasını istiyoruz. Bu temennilerle tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, Millet olarak hepimizin daha huzurlu, aydınlık 14 Martlara ve yarınlara ulaşmamızı diliyorum”dedi.
 
Kaya sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı
Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya ise Tıp Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajda; “İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
 
Öğrencilerden sağlık çalışanlarına ziyaret
14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile yayınlanan kutlama mesajlarının yanı sıra, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler Topluluğu önceki gün Biga Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Hastanede görev yapan, doktor, hemşire, hastabakıcı ve diğer sağlık personeliyle bir araya gelen üniversite öğrencileri, tıp bayramını kutlayarak çiçek takdim etti. Kendilerine yapılan ziyaretten mutluluk duyan ve hatırlandıkları için sevindiklerini ifade sağlık çalışanları, görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Topluluk Akademik danışmanı Gökhan Bayram ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sağlık çalışanları özveriyle hareket eden örnek insanlardır.  Onların her zaman yanında olduğumuzu bildirmek isteriz. Bayramlarını kutlarız. Önümüzdeki günlerde de hem Biga’da hem Çanakkale merkezinde hastalarımıza ziyaretleri devam ettireceğiz.” dedi. Topluluk Başkanı Fahrettin Zırhoğlu ise topluluk üyesi 40 öğrenciyle sağlık çalışanlarını ziyaret ettiklerini belirterek; “Önümüzdeki günlerde de sağlık çalışanları ile birlikte halkımıza yönelik etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş