havadurum

Sağlam binalar için adımlar atılıyor...

Çanakkale Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası arasında inşaat ustalarının eğitime tabii tutulacağı kurs ile ilgili protokol imzalandı.

430
Deprem kuşağında yer alan Çanakkale’deki inşaatların daha dayanıklı hale getirilmesi için atılan adımlar sürüyor. Gerçekleştirilen protokol kapsamında düzenlenecek olan kurslara katılacak olan inşaat ustalarına eğitimin sonunda sertifikaları da takdim edilecek.
 
Belediye hizmet binasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan imzalanan protokol kapsamında inşaatlarda çalışan ustalara geliştirme ve uyum kursları düzenleneceğini belirterek; “İnşaat ustalarının eğitim ve sonrasındaki sertifika programları ile ilgili bir protokol imzalıyoruz. İnşaatlarda çalışan ustalara belge verilmek üzere bir ortak eğitim programı düzenlenecek. Bununla ilgili İnşaat Mühendisleri Odası’yla protokol imzalıyoruz. Yasa, artık ustalık ve kalfalık belgesi almış kişilerin çalıştırılmasını öngörüyor. Açılacak olan bu kursa belediye olarak destekliyoruz. Bu protokol 3 yıl geçerli. İnşaat Mühendisleri Odası ile sürekli bu tür protokoller yapıyoruz” dedi. Kentte kaliteli binaların yapılması amacıyla belediye ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Çanakkale İnşaat Mühendisleri Odası İlyas Acar, bu tür protokolleri önemsediklerini dile getirdi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile İnşaat Mühendisleri Odası İlyas Acar, 3 yıl geçerli olacak olan protokole imza attılar.
Paylaş